«Παραλύουν» τα Starbucks – Απεργούν οι εργαζόμενοι σε 150 καταστήματα

«Παραλύουν» τα Starbucks – Απεργούν οι εργαζόμενοι σε 150 καταστήματα

Περίπου 3.500 εργαζόμενοι θα απεργήσουν κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το συνδικάτο υπαλλήλων της εταιρείας.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εργαζόμενοι περίπου 150 καταστημάτων της αλυσίδας καφέ Starbucks, στις ΗΠΑ, κατεβαίνουν σε απεργία επειδή διαφωνούν με τους περιορισμούς στη διακόσμηση για τον «μήνα υπερηφάνειας».

Το συνδικάτο Starbucks Workers United, που εκπροσωπεί τους υπαλλήλους που έχουν οργανωθεί, κατηγόρησε την αλυσίδα ότι έχει περιορίσει τις διακοσμήσεις της για τον «μήνα υπερηφάνειας» σε ορισμένα σημεία και ότι αντιμετωπίζει με υποκριτικό τρόπο τους εργαζόμενους ΛΟΑΤΚΙ+.

Η Starbucks απορρίπτει σθεναρά τους ισχυρισμούς αυτούς.

Το συνδικάτο εκτιμά πως περίπου 3.500 εργαζόμενοι θα απεργήσουν κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Η Pride διακόσμηση

Οι υπεύθυνοι στα καταστήματα Starbucks μπορούν να διακοσμούν τα καταστήματα όπως επιθυμούν για το Pride, εφόσον οι διακοσμήσεις αυτές τηρούν τις οδηγίες ασφαλείας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Starbucks επιμένει πως σε κανένα κατάστημά της δεν έχει απαγορευτεί η διακόσμηση για τον μήνα Pride, προσθέτοντας ότι πολλά καταστήματα έχουν αναρτήσει φωτογραφίες και βίντεο από τις διακοσμήσεις τους για το Pride στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Υποστηρίζουμε αταλάντευτα την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. Δεν έχει αλλάξει καμία πολιτική μας σχετικά με αυτό το θέμα και συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους διευθυντές των καταστημάτων μας να γιορτάζουν τον μήνα υπερηφάνειας, δήλωσε εκπρόσωπος της Starbucks που πρόσθεσε ότι η εταιρεία «ανησυχεί βαθιά» για «ψευδείς πληροφορίες που διαδίδονται».

Το συνδικάτο απάντησε μέσω Twitter ότι οι απαντήσεις της εταιρείας ήταν ασυνεπείς, με βάση εσωτερικά έγγραφα και μαρτυρίες διευθυντών καταστημάτων.

«Η Starbucks δίνει αυτονομία στους κατά τόπους επικεφαλής να βρουν τρόπους να γιορτάσουν. Αυτοί είναι οι ίδιοι προϊστάμενοι που προβαίνουν στις απαγορεύσεις του Pride», ανέφερε παραπέμποντας σε ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο η διακόσμηση του Pride απαγορεύτηκε σε περίπου 100 σημεία σε Οκλαχόμα, Αρκάνσας και Μιζούρι.

Οπως σχολιάζει το CNN, τα καταστήματα αυτά βρίσκονται σε ορισμένες από «τις πιο συντηρητικές περιοχές των βαθιά διχασμένων Ηνωμένων Πολιτειών». 

Πηγή CNN

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT