Η Μόσχα οχυρώνεται – Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας (φωτογραφίες)

Η Μόσχα οχυρώνεται – Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας (φωτογραφίες)

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ζήτησε σήμερα από τους πολίτες να απόσχουν από μετακινήσεις ή ταξίδια στην πόλη όσο το δυνατόν περισσότερο.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ζήτησε σήμερα από τους πολίτες να απόσχουν από μετακινήσεις ή ταξίδια στην πόλη όσο το δυνατόν περισσότερο, δεδομένης της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που έχει ανακοινωθεί και δήλωσε ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη».

Προειδοποίησε επίσης τους Μοσχοβίτες ότι η κυκλοφορία μπορεί να αποκλειστεί σε ορισμένους δρόμους και σε ορισμένες συνοικίες.

Ο Σομπιάνιν δήλωσε επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι η Δευτέρα θα είναι μια μη εργάσιμη ημέρα – με ορισμένες εξαιρέσεις στις οποίες περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες του δήμου – προκειμένου «να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι».

Ο δήμαρχος εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή καθώς οι στασιαστές μισθοφόροι της Βάγκνερ φαίνεται πως συνεχίζουν να προωθούνται προς τη Μόσχα από τη νότια Ρωσία.

Η Μόσχα οχυρώνεται – Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας (φωτογραφίες)-1
REUTERS/Stringer

Η Μόσχα οχυρώνεται – Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας (φωτογραφίες)-2
REUTERS/Stringer

Η Βάγκνερ κατευθύνεται προς τη ρωσική πρωτεύουσα

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα στρατεύματα της Βάγκνερ φαίνεται να κινούνταν βόρεια προς τη Μόσχα, όπως αναφέρει το BBC.

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, ο κυβερνήτης της περιοχής Lipetsk, νότια της Μόσχας, επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις της Βάγκνερ διέσχιζαν την περιοχή, ενώ βίντεο δείχνει τα στρατεύματα να κατευθύνονται βόρεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ρωσικές αρχές φαίνεται να ανησυχούν σοβαρά ότι τα στρατεύματα της Βάγκνερ θα φτάσουν στη Μόσχα σύντομα.

Πριν από λίγο, ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram και επαληθεύτηκε από το BBC έδειχνε φορτηγά να κλείνουν μια γέφυρα 97 χιλιόμετρα (60 μίλια) από τα περίχωρα της Μόσχας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT