Η Σερβία αρνείται τα τουρκικά ντρόουν επειδή οι Τούρκοι τα πούλησαν και στους Κοσοβάρους

Η Σερβία αρνείται τα τουρκικά ντρόουν επειδή οι Τούρκοι τα πούλησαν και στους Κοσοβάρους

Οι Τούρκοι θέλουν να πωλήσουν Μπαϊρακτάρ και στο Βελιγράδι και στην Πρίστινα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Βελιγράδι θεωρεί απαράδεκτες τις προμήθειες όπλων της Αγκυρας στην Πρίστινα και θεωρεί απαραίτητο να σταματήσει η συνεργασία σε αυτόν τον τομέα με την Τουρκία, ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξή του στο σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο TV Pink.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πρέπει να λάβουμε τα πάντα υπόψη», είπε ο κ. Βούτσιτς. «Αρνηθήκαμε να αγοράσουμε από τους Τούρκους Μπαϊρακτάρ επειδή τα έδωσαν στην Πρίστινα. Δεν θέλουμε να συνεργαζόμαστε πλέον μαζί τους για αυτό το θέμα, γιατί είναι η κύρια πηγή ανεφοδιασμού για παράνομα κράτη σε αντίθεση με το ψήφισμα 1244 [του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών] και άλλα ψηφίσματα».

«Μέσα σε πέντε μήνες θα λάβουμε από αρκετές εκατοντάδες έως χίλια καμικάζι ντρόουν που παραγγέλθηκαν στη Μέση Ανατολή», τόνισε ο Σέρβος ηγέτης, προσθέτοντας ότι «αυτό γίνεται για να αποτραπεί μια πιθανή επίθεση».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς καταδίκασε ανοιχτά την πρόθεση της Τουρκίας να αναπτύξει μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ στο Κοσσυφοπέδιο.

Επεσήμανε ότι ακόμη στη Σερβία «ο Πρόεδρος [Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν χαίρει μεγάλης εκτίμησης, αλλά αυτό θα επηρεάσει αναμφίβολα τις σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT