Ανταρσία Πριγκόζιν: Αποχώρηση της Wagner από τις ρωσικές πόλεις, εν μέσω επευφημιών

Ανταρσία Πριγκόζιν: Αποχώρηση της Wagner από τις ρωσικές πόλεις, εν μέσω επευφημιών

Οι μισθοφόροι της ρωσικής εταιρείας ολοκλήρωσαν το μεσημέρι της Κυριακής την αποχώρησή τους

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο

ι μισθοφόροι της ρωσικής εταιρείας Wagner ολοκλήρωσαν το μεσημέρι της Κυριακής την αποχώρησή τους από τις περιφέρειες του Ροστόφ, του Βορονέζ και του Λιπέτσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά τον τερματισμό της ανταρσίας τους, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

«Οι μονάδες της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner ολοκληρώνουν την αποχώρησή τους από την περιφέρεια Βορονέζ», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο περιφερειάρχης της Αλεξάντερ Γκούσεφ, διαβεβαιώνοντας ότι η απομάκρυνση διεξάγεται «κανονικά, χωρίς επεισόδια».

Ομοίως και στην περιφέρεια του Λιπέτσκ αναφέρεται ότι οι μισθοφόροι της Wagner αποχώρησαν, σύμφωνα με την περιφερειακή διοίκηση.

«Τα τμήματα του PMC Wagner, που σταμάτησαν την προηγούμενη μέρα στην περιοχή του Λιπέτσκ, εγκατέλειψαν το έδαφος της περιφέρειας», αναφέρει η ανάρτηση. 

Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ είχαν ήδη αποσυρθεί από το Σάββατο το βράδυ από την πόλη Ροστόφ, στη νοτιοδυτική Ρωσία –όπου νωρίτερα είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους το αρχηγείο του στρατού, σημαντικό κέντρο για τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία– μετά την συμφωνία που επετεύχθη για τον τερματισμό της ανταρσίας τους έπειτα από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν ανάμεσα στον επικεφαλής της οργάνωσης Γεβγκένι Πριγκόζιν και τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάνταρ Λουκασένκο.

Οι δυνάμεις της μισθοφορικής εταιρείας αποχώρησαν από το Ροστόφ εν μέσω επευφημιών και κραυγών «Wagner, Wagner», προφανώς με κατεύθυνση προς την Ουκρανία.

Την Κυριακή ήρθησαν όλα τα περιοριστικά μέτρα που είχαν τεθεί σε ισχύ στους αυτοκινητοδρόμους της περιφέρειας του Ροστόφ λόγω της ανταρσίας της Wagner, ανακοίνωσε παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

«Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε», σημείωσε εκπρόσωπός του, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Επίσης έχει αποκατασταθεί η λειτουργία των σιδηροδρομικών και οδικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Ροστόφ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT