Ανταρσία Πριγκόζιν: Μπάιντεν και Ζελένσκι συζήτησαν για τα «πρόσφατα γεγονότα» στη Ρωσία

Ανταρσία Πριγκόζιν: Μπάιντεν και Ζελένσκι συζήτησαν για τα «πρόσφατα γεγονότα» στη Ρωσία

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, τα γεγονότα αυτά ανέδειξαν τις αδυναμίες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν για τα «πρόσφατα γεγονότα» στη Ρωσία, στον απόηχο της σύντομης ανταρσίας του Γεβγκένι Πριγκόζιν και των μαχητών της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner.

«Συζήτησαν την εν εξελίξει ουκρανική αντεπίθεση και ο πρόεδρος Μπάιντεν επαναβεβαίωσε την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι συνομίλησε σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, για τη ματαιωθείσα ανταρσία της παραστρατιωτικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, προσθέτοντας ότι τα γεγονότα αυτά ανέδειξαν την αδυναμία της ηγεσίας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Συζητήσαμε για την πορεία των εχθροπραξιών και των “διαδικασιών” που λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία. Ο κόσμος πρέπει να ασκήσει πίεση στη Ρωσία έως ότου αποκατασταθεί η διεθνής τάξη», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος. Ζελένσκι και Μπάιντεν συζήτησαν επίσης για την περαιτέρω επέκταση της αμυντικής συνεργασίας με έμφαση στα όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, είχε και εκείνος νωρίτερα σήμερα ανακοινώσει ότι συζήτησε για την κατάσταση ασφαλείας στη Ρωσία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Βολοντίμιρ, ο Καναδάς έχει δεσμευτεί να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας και να προμηθεύει τους Ουκρανούς με την υποστήριξη που χρειάζονται», έγραψε ο Ττριντό σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT