Σερβία: Δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωση των τριών Κοσοβάρων αστυνομικών

Σερβία: Δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωση των τριών Κοσοβάρων αστυνομικών

Η σύλληψη των τριών αστυνομικών στις 16 Ιουνίου αύξησε τις εντάσεις ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σερβικό δικαστήριο έδωσε σήμερα εντολή να απελευθερωθούν τρεις Κοσοβάροι αστυνομικοί που είχαν συλληφθεί στις 16 Ιουνίου στα σύνορα ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο, ένα επεισόδιο που αύξησε τις εντάσεις ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα.

«Το Ανώτερο Δικαστήριο του Κράλιεβο επιβεβαίωσε το κατηγορητήριο σε βάρος των προαναφερόμενων κατηγορουμένων και εξέδωσε απόφαση που τερματίζει την κράτηση των κατηγορουμένων», ανέφερε σε δήλωση το δικαστήριο.

Η εισαγγελία είχε προηγουμένως απαγγείλει σε βάρος των τριών αστυνομικών, οι οποίοι αναφέρονται μόνο με τα αρχικά τους, Μπ. Σ., Ρ. Ζ. και Σ. Μ., κατηγορίες για μη εξουσιοδοτημένη παραγωγή, κατοχή και διακίνηση όπλων και εκρηκτικών ουσιών.

Σημειώνεται ότι η κρίση στις σχέσεις Βελιγραδίου και Πρίστινας βρίσκεται στην ατζέντα του σημερινού συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.. όπως και η συνάντηση που έγινε με μεσολάβηση του μπλοκ στις Βρυξέλλες, στην οποία ωστόσο δεν υπήρξε πραγματική πρόοδος.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT