Λίβανος: Η Χεζμπολάχ κατέρριψε ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ κατέρριψε ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε κοντά στην πόλη Ζιμπκίν στον νότιο Λίβανο

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσο ενημέρωσης που συνδέεται με τη λιβανική Χεζμπολάχ μετέδωσε σήμερα πως η ισχυρή ένοπλη οργάνωση κατέρριψε ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που πετούσε στον νότιο εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του «έπεσε σε λιβανικό έδαφος στη διάρκεια δραστηριότητας ρουτίνας», προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν υπάρχει κίνδυνος» απώλειας δεδομένων από αυτό.

Το αρχικό ρεπορτάζ από το συνδεόμενο με τη Χεζμπολάχ ΜΜΕ “War Media”, που δημοσιεύει ειδήσεις για πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις στην περιοχή, περιλαμβανομένων των δραστηριοτήτων της Χεζμπολάχ, ανέφερε πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε κοντά στην πόλη Ζιμπκίν στον νότιο Λίβανο.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ και το Ισραήλ είχαν εμπλακεί σε σύρραξη διάρκειας ενός μήνα το 2006 και έχουν ανταλλάξει πυρά σε αρκετές περιπτώσεις από τότε, αποφεύγοντας ωστόσο μια μεγάλης κλίμακας διαμάχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT