Μακρόν για ανταρσία Πριγκόζιν: Η αστάθεια έχει εδραιωθεί στην καρδιά της ρωσικής εξουσίας

Μακρόν για ανταρσία Πριγκόζιν: Η αστάθεια έχει εδραιωθεί στην καρδιά της ρωσικής εξουσίας

Για τις «μεγάλες διαιρέσεις που υπάρχουν στη Ρωσία» αλλά και για την ανάγκη να συνεχιστεί η στήριξη προς την Ουκρανία, μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner αποδεικνύει πως η αστάθεια έχει εδραιωθεί στην καρδιά της ρωσικής εξουσίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους από τη Μασσαλία την οποία επισκέπτεται σήμερα, ανέφερε ότι αν και δεν έχει πρόσθετες πληροφορίες για όσα συνέβησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο μεταξύ Πούτιν και Πριγκόζιν, η κατάσταση που επικρατεί δείχνει τις μεγάλες διαιρέσεις που υπάρχουν στην Ρωσία.

Επισήμανε, επίσης, ότι η Δύση δεν έχει εμπλακεί στα όσα συμβαίνουν στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να στηριχθεί η Ουκρανία στις προσπάθειες της για αντεπίθεση. Μία αντεπίθεση που, όπως είπε ο Μακρόν, είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνο σε σχέση με αυτά που θα συμβούν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, αλλά και σε σχέση με την μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT