Fox News: Ο Τζέσι Γουότερς στη θέση του αμφιλεγόμενου Τάκερ Κάρλσον

Fox News: Ο Τζέσι Γουότερς στη θέση του αμφιλεγόμενου Τάκερ Κάρλσον

Ο παρουσιαστής ήταν γνωστός για τις ακραίες θέσεις του και την τάση του να προωθεί θεωρίες συνωμοσίας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Fox News ανακοίνωσε ότι ο Τζέσι Γουότερς θα αντικαταστήσει το άλλοτε «αστέρι» του καναλιού Τάκερ Κάρλσον.

Ο Γουότερς εντάχθηκε στο δίκτυο ως βοηθός παραγωγής το 2002 και ήταν παρουσιαστής της δημοφιλούς εκπομπής στρογγυλής τραπέζης «The Five».

Η τοποθέτησή του στη θέση του Κάρλσον έρχεται εν μέσω μιας ευρύτερης ανανέωσης στο νυχτερινό πρόγραμμα του καναλιού.

Η εκπομπή του «Tucker Carlson Tonight» είχε το 2022 κατά μέσο όρο 3,3 εκατ. τηλεθεατές, γεγονός που την είχε αναγάγει στην πιο δημοφιλή βραδινή εκπομπή της αμερικανικής καλωδιακής τηλεόρασης.

Ο παρουσιαστής ήταν επίσης γνωστός για τις ακραίες θέσεις του και την τάση του να προωθεί θεωρίες συνωμοσίας. 

Το συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο και ο Κάρλσον συμφώνησαν να χωρίσουν τους δρόμους τους τον Απρίλιο, λίγο καιρό αφότου η Fox κατέληξε σε διακανονισμό με την εταιρεία μηχανημάτων ηλεκτρονικής καταμέτρησης ψήφων Dominion.

Η εταιρεία Dominion είχε προσφύγει στα δικαστήρια και ζητούσε αποζημίωση ύψους 1,6 δισ. δολαρίων από το Fox News για τους ισχυρισμούς του ότι υπήρξε νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020, με στόχο να πληγεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Τελικά το Fox News συμφώνησε να της καταβάλει 787,5 εκατ. δολάρια.

Ο Κάρλσον αναμενόταν να είναι βασικός μάρτυρας στη δίκη που θα γινόταν – πριν από τον συμβιβασμό – η οποία θα επικεντρωνόταν στους ψευδείς ισχυρισμούς της Fox, σύμφωνα με την Dominion, ότι οι προεδρικές εκλογές του 2020 είχαν χειραγωγηθεί υπέρ του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Ο δημοσιογράφος ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα εκπομπή που παρουσιάζει δύο φορές την εβδομάδα στο Twitter. Το πρώτο επεισόδιο, στις 6 Ιουνίου, συγκέντρωσε σχεδόν 120 εκατομμύρια προβολές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT