Δύο μαχητικά Su-27 αναχαίτισαν τρία βρετανικά μαχητικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Δύο μαχητικά Su-27 αναχαίτισαν τρία βρετανικά μαχητικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Τέτοιου είδους επεισόδια μεταξύ αεροσκαφών της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, ακόμη και πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ρωσικά μαχητικά Su-27 αναχαίτισαν σήμερα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα τρία βρετανικά στρατιωτικά αεροσκάφη που προσέγγιζαν τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αναχαιτίστηκαν δύο μαχητικά Typhoon και ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου RC-135 της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας.

«Όταν προσεγγίστηκαν από ρωσικά μαχητικά, τα ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη άλλαξαν κατεύθυνση και απομακρύνθηκαν από τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας», υπογραμμίζεται.

Τέτοιου είδους επεισόδια μεταξύ αεροσκαφών της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, ακόμη και πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Τον περασμένο μήνα ένα Su-27 αναχαίτισε δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, ενώ είχαν αναφερθεί δύο παρόμοια περιστατικά πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, με ένα γαλλικό και ένα γερμανικό αεροσκάφος.

Τον περασμένο Μάρτιο, η ρωσική πολεμική αεροπορία αναχαίτισε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper MQ-9 το οποίο συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα. Το περιστατικό είχε προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT