ΗΠΑ: Η αμφισβήτηση της ηγεσίας του Πούτιν είναι κάτι καινούργιο

ΗΠΑ: Η αμφισβήτηση της ηγεσίας του Πούτιν είναι κάτι καινούργιο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κατάσταση στη Ρωσία παραμένει τεταμένη, δύο ημέρες μετά από την ανταρσία της Wagner, προσθέτοντας ότι δεν έχει καμία εκτίμηση για το πού βρίσκεται το αφεντικό της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Είναι σίγουρα ένα νέο πράγμα να βλέπεις την ηγεσία του Προέδρου Πούτιν να αμφισβητείται άμεσα. Είναι νέο πράγμα να βλέπεις τον Πριγκόζιν να αμφισβητεί ευθέως το σκεπτικό αυτού του πολέμου και να υποστηρίζει ότι ο πόλεμος βασίζεται σε ένα ψέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

«Δεν ήθελα να ανατρέψω τον Πούτιν»

O ηγέτης της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ανάρτησε ένα ηχητικό μήνυμα διάρκειας 11 λεπτών στο οποίο υποστηρίζει ότι ο σκοπός της προέλασης των δυνάμεών του δεν ήταν να ανατραπεί ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, αλλά να αποφευχθεί η διάλυση της μισθοφορικής οργάνωσης.

«Η Wagner εκτελεί εργασίες σε όλο τον κόσμο. Αναμένετο να σταματήσει να υπάρχει από την 1η Ιουλίου 2023. Ολοι οι εργαζόμενοί μας αρνήθηκαν να υπογράψουν τη σύμβαση με το υπουργείο Αμυνας, μόνο το 1%-2% αποφάσισε να ενταχθεί στον ρωσικό στρατό», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT