Ηχητικό ντοκουμέντο CNN: Ο Τραμπ συζητεί για «άκρως εμπιστευτικά» απόρρητα έγγραφα

Ηχητικό ντοκουμέντο CNN: Ο Τραμπ συζητεί για «άκρως εμπιστευτικά» απόρρητα έγγραφα

Σε μια στιγμή της συνομιλίας, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να επιδεικνύει ένα μυστικό έγγραφο του Πενταγώνου με σχέδια για επίθεση στο Ιράν.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ηχητικό απόσπασμα στο οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ ακούγεται να συζητεί και να παραδέχεται την κατοχή απόρρητων εγγράφων τον Ιούλιο του 2021, σε γκολφ κλαμπ στο Νιου Τζέρσεϊ, φέρνει στη δημοσιότητα το CNN.

Στο ηχητικό απόσπασμα ο τέως πρόεδρος ακούγεται να λέει, ξεφυλλίζοντας χαρτιά, τη φράση: «Αυτά είναι άκρως εμπιστευτικά». 

Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί για το θέμα της κακοδιαχείρισης απόρρητων εγγράφων. 

Το CNN ήταν το πρώτο που δημοσίευσε το ηχητικό απόσπασμα, διάρκειας περίπου δύο λεπτών, αναφέροντας ότι προέρχεται από μια συνέντευξη τον Ιούλιο του 2021 που έδωσαν ο Τραμπ μαζί με άτομα που εργάζονταν για τη συγγραφή των απομνημονευμάτων του πρώην προσωπάρχη του, Μαρκ Μέντοους.

Οπως αναφέρει ο Guardian, το ηχητικό απόσπασμα που φέρνει στη δημοσιότητα το CNN περιλαμβάνει λεπτομέρειες από τη συνομιλία, που πιθανώς να αποτελούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για το κατηγορητήριο του ειδικού εισαγγελέα, Τζακ Σμιθ, εις βάρος του Τραμπ, καθώς φέρεται να καταγράφει μια στιγμή κατά την οποία ο τέως πρόεδρος επιδεικνύει ένα μυστικό έγγραφο του Πενταγώνου με σχέδια για επίθεση στο Ιράν.

Με πληροφορίες από BBC και Guardian 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT