ΗΠΑ: Επιστάτης σε πανεπιστήμιο κατέστρεψε έρευνα 20 ετών «κατά λάθος»

ΗΠΑ: Επιστάτης σε πανεπιστήμιο κατέστρεψε έρευνα 20 ετών «κατά λάθος»

Η σχολή ζητάει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια για αποζημιώσεις και νομικά έξοδα.

48" χρόνος ανάγνωσης

Ενας επιστάτης απενεργοποίησε καταψύκτη σε πανεπιστημιακό εργαστήριο με συνέπεια να καταστραφεί έρευνα 20 ετών, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Rensselaer στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Η μήνυση κατατέθηκε κατά της εταιρείας – εργοδότη του, της Daigle Cleaning Systems, η οποία είχε συμβόλαιο με το πανεπιστημιακό ίδρυμα. Η σχολή ζητάει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια για αποζημιώσεις και νομικά έξοδα.

Ο καταψύκτης του εργαστηρίου περιείχε καλλιέργειες κυττάρων στα οποία η «διακύμανση της θερμοκρασίας κατά τρεις βαθμούς προκάλεσε καταστροφική ζημιά», σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Rensselaer.

Οπως αναφέρεται, οι υπεύθυνοι έρευνας είχαν τοποθετήσει προειδοποιητική επιγραφή στον καταψύκτη η οποία έγραφε «Αυτός ο καταψύκτης ηχεί καθώς βρίσκεται υπό επισκευή. Παρακαλείστε να μη τον αποσυνδέσετε από την πρίζα. Μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο ALARM/TEST MUTE για 5-10 δευτερόλεπτα».

Ομως ο επιστάτης άκουσε «ενοχλητικούς ήχους με τη μορφή συναγερμού» και έκλεισε τον καταψύκτη, χωρίς να γνωρίζει τις συνέπειες της πράξης του. 

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT