Ντένης Πλέσσας: Πέθανε το ηγετικό στέλεχος της Lockheed Martin

Ντένης Πλέσσας: Πέθανε το ηγετικό στέλεχος της Lockheed Martin

Ήταν αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Aeronautics International, υπεύθυνος για τις πρωτοβουλίες σε Αμερική, Αφρική, Ελλάδα και Ιταλία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έφυγε από τη ζωή ο Ντένης Πλέσσας, ηγετικό στέλεχος της Lockheed Martin. που είχε συνδέσει το όνομά του με τα ελληνικά F-16 και τα F-35. 

Πριν από μερικές εβδομάδες έγινε γνωστό πως η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί, εξαιτίας επιθετικού καρκίνου. 

Ήταν αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Aeronautics International, υπεύθυνος για τις πρωτοβουλίες σε Αμερική, Αφρική, Ελλάδα και Ιταλία.

Ηγήθηκε πολλών επιτυχημένων εκστρατειών για πωλήσεις F-16, C-130J και P-3 στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και υποστήριξε ενεργά την εισαγωγή του προγράμματος JSF (F-35) στην Ευρώπη.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον κλάδο της αεροναυπηγικής το 1976 στην Ελληνική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (ΕΑΒ), έναν οργανισμό που σχεδίασε, κατασκεύασε και λειτούργησε η Lockheed Aircraft Service Company στην Ελλάδα. 

Διαπραγματεύτηκε αρκετές σημαντικές συμβάσεις με την USAFE, τη NAMSA και άλλους οργανισμούς του ΝΑΤΟ, καθώς και με την Airbus, την Aerospatiale και την Alenia.

Εντάχθηκε στην Lockheed Aircraft Service Company (LAS) τον Αύγουστο του 1983, με αρμοδιότητες διεθνούς επιχειρηματικής ανάπτυξης για τη Μέση Ανατολή. Τον ∆εκέμβριο του 1988 προήχθη σε διευθυντή ∆ιεθνών Προγραμμάτων για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Το 1991 έγινε αντιπρόεδρος Διεθνών Προγραμμάτων και το 1995 ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου Διεθνών Πρωτοβουλιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική για την Lockheed Martin Aeronautics/International. 

Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Ελληνικού Τεχνικού Επιμελητηρίου, της Αεροναυτικής Ακαδημίας Ελλάδος και της Βασιλικής Αεροναυτικής Εταιρείας.

Είχε πτυχίο Αεροναυπηγού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου, (1973), και πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πολυτεχνείο Αθηνών (1973). Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο, απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους στη σχεδίαση αεροσκαφών (1974), στη μηχανική αερομεταφορών (1975) στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Cranfield. Το 1976 πήρε μεταπτυχιακό και στη διοικητική επιστήμη από το Imperial College of Science & Technology στο Λονδίνο.

Μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία, είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Σοφία και τον Σπύρο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT