Κίνα: 56χρονος εκατομμυριούχος απέτυχε 27 φορές στις εισαγωγικές εξετάσεις – «Σκέφτομαι να τα παρατήσω»

Κίνα: 56χρονος εκατομμυριούχος απέτυχε 27 φορές στις εισαγωγικές εξετάσεις – «Σκέφτομαι να τα παρατήσω»

Ζει μια καλή ζωή. Με λαμπρή καριέρα, δική του επιχείρηση, έναν καλό γάμο και έναν γιο. Ομως για τον 56χρονο Λιανγκ Σι υπάρχει ένας στόχος που δεν έχει προς το παρόν επιτευχθεί: η εισαγωγή του σε πανεπιστήμιο. 

1' 25" χρόνος ανάγνωσης

Ζει μια καλή ζωή. Με λαμπρή καριέρα, δική του επιχείρηση, έναν καλό γάμο και έναν γιο. Ομως για τον 56χρονο εκατομμυριούχο Λιανγκ Σι υπάρχει ένας στόχος που δεν έχει προς το παρόν επιτευχθεί: η εισαγωγή του σε πανεπιστήμιο. 

Ο Λιανγκ έδωσε, μαζί με άλλα 13 εκατομμύρια υποψηφίους, τις εξουθενωτικές, διαβόητα δύσκολες διήμερες εξετάσεις, γνωστές ως «gaokao», στις αρχές Ιουνίου. Αυτή ήταν η 27η αποτυχημένη προσπάθειά του σε διάστημα σαράντα ετών.

Το αποτέλεσμα των συγκεκριμένων εξετάσεων είναι το μόνο κριτήριο για την εισαγωγή στα ανώτατα ιδρύματα της Κίνας. Το ότι οι εξετάσεις πραγματοποιούνται μόνο μία φορά τον χρόνο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα επανάληψής τους για τη συντριπτική πλειονότητα. 

Ομως ο Λιανγκ αποτελεί τη φωτεινή εξαίρεση και γι’αυτή την επιμονή του φιγουράρει συχνά στους τίτλους των κινεζικών μέσων ενημέρωσης. 

Οι προσπάθειές του, όμως, δεν έχουν τελεσφορήσει έως σήμερα. Ο ίδιος δήλωσε «δυσαρεστημένος» με την απόδοσή του μετά το φετινό gaokao.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε Γλώσσα, Μαθηματικά, Αγγλικά και, είτε σε επιστήμες (Φυσική, Χημεία και Βιολογία) είτε σε φιλελεύθερες τέχνες (Πολιτική, Ιστορία και Γεωγραφία). Ο Λιανγκ δήλωσε «απογοητευμένος» για την απόδοσή του «σε όλους τους τομείς». 

Τα αποτελέσματα, όπου πέτυχε βαθμολογία 428 βαθμών από τους 750, επιβεβαίωσαν τους λόγους της δυσαρέσκειάς του. Ο ίδιος μπορεί μεν να μπει σε κάποιο πανεπιστήμιο, αλλά σίγουρα όχι στο πρωτοκλασάτο, υψηλών βάσεων, στη Σιτσουάν, που ονειρεύεται εδώ και δεκαετίες. 

O ίδιος, μετά την 27η αποτυχημένη απόπειρα εισαγωγής, νιώθει πλήρως αποκαρδιωμένος και, όπως δηλώνει, δεν είναι βέβαιος ότι θα ξαναπροσπαθήσει το 2024. 

«Συνήθιζα να λέω ότι δεν πιστεύω πως δεν θα τα καταφέρω. Ομως τώρα είμαι διαλυμένος» παραδέχεται ο ίδιος. 

«Ισως τα παρατήσω του χρόνου. Αν αποφασίσω να δώσω το 2024 και πάλι δεν περάσω, θα εγκαταλείψω το όνομα Λιανγκ», υποσχέθηκε. 

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT