Σύνοδος Κορυφής: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα χωρίς κοινά συμπεράσματα για το μεταναστευτικό

Σύνοδος Κορυφής: Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα χωρίς κοινά συμπεράσματα για το μεταναστευτικό

Οι ηγέτες της Ουγγαρίας και της Πολωνίας μπλόκαραν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την εξωτερική πτυχή του μεταναστευτικού, διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία που επετεύχθη στις αρχές Ιουνίου.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χωρίς συμπεράσματα για το μεταναστευτικό.

Οι ηγέτες της Ουγγαρίας και της Πολωνίας μπλόκαραν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την εξωτερική πτυχή του μεταναστευτικού, διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία που επετεύχθη στις αρχές Ιουνίου στο Συμβούλιο, με ειδική πλειοψηφία (και όχι με ομοφωνία) για τη μεταρρύθμιση του Ασύλου και τον Υποχρεωτικό Μηχανισμό Αλληλεγγύης.

Οπως έγραφε η «Κ», στις χθεσινές εργασίες της Συνόδου τόσο ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας όσο και οι Πολωνός ομόλογός του δήλωναν πως η προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το μεταναστευτικό είναι απαράδεκτη και «μπλόκαραν» τα συμπεράσματα έως ότου γίνονταν αποδεκτές οι παρεμβάσεις τους, προκειμένου να «απαντηθούν» οι δικές ανησυχίες τους.

Τελικώς οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν περίπου στις 2 ώρα Ελλάδας χωρίς να αρθεί το αδιέξοδο και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο ο Γερμανός καγκελάριος, Ολαφ Σολτς, όσο και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σε κοινή συνάντησή τους με τους Βίκτορ Ορμπαν και Ματέους Μοραβιέτσκι, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT