Ζελένσκι για αντεπίθεση: «Δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο, αλλά κάνουμε πρόοδο»

Ζελένσκι για αντεπίθεση: «Δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο, αλλά κάνουμε πρόοδο»

«Προχωρούμε βήμα-βήμα! Ευχαριστώ όλους όσοι υπερασπίζονται την Ουκρανία», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στο Telegram.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι, παρά τις δυσκολίες, ο ουκρανικός στρατός σημειώνει πρόοδο στην αντεπίθεσή του για την ανάκτηση εδαφών που βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο.

«Η περασμένη εβδομάδα ήταν δύσκολη στην πρώτη γραμμή. Αλλά κάνουμε πρόοδο», έγραψε στο Telegram.

«Προχωρούμε βήμα-βήμα! Ευχαριστώ όλους όσοι υπερασπίζονται την Ουκρανία, όλους εκείνους που οδηγούν αυτό τον πόλεμο προς μια νίκη της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

«Σκληρές μάχες» στα ανατολικά

Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται σε τέσσερις ζώνες της γραμμής του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία όπου διεξάγονται «σκληρές μάχες», δήλωσε την Κυριακή η υφυπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ.

«Ο εχθρός προωθείται στους τομείς Αβντιίβκα, Μαριίνκα και Λιμάν» έγραψε η υφυπουργός στο Telegram. «Προωθείται και στον τομέα Σβατόβοε».

«Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη», συνέχισε. «Μαίνονται παντού σφοδρές μάχες».

Η υφυπουργός διευκρίνισε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα προωθούνταν από την πλευρά τους με «εν μέρει επιτυχία» στη νότια πλευρά της πόλης Μπαχμούτ, στα ανατολικά, καθώς και κοντά στο Μπερντιάνσκ και τη Μελιτόπολη στη νότια ζώνη του μετώπου.

Στον νότο, η υφυπουργός είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν «έντονη αντίσταση από τον εχθρό» καθώς και ναρκοπέδια, και προωθούνταν «σταδιακά».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT