Ευρωπαϊκή Ενωση: Πέρασαν 10 χρόνια από την τελευταία διεύρυνση

Ευρωπαϊκή Ενωση: Πέρασαν 10 χρόνια από την τελευταία διεύρυνση

Ηταν Ιούλιος του 2013 όταν η Κροατία εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Εκτοτε, δεν έχει ακολουθήσει καμία άλλη διεύρυνση παρά μόνο μια αποχώρηση: εκείνη της Βρετανίας.

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν περάσει ακριβώς δέκα χρόνια, πλέον, από την τελευταία διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την ένταξη της Κροατίας στο μπλοκ τον Ιούλιο του 2013.

Εκτοτε, η μεγαλύτερη ενιαία αγορά στον κόσμο δεν έχει διευρυνθεί περαιτέρω. Αντιθέτως, έχασε ένα μέλος της με το Brexit και την έξοδο της Βρετανίας στις 31 Ιανουαρίου του 2020.

Μαυροβούνιο, Σερβία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία βρίσκονται πια σε φάση ενταξιακών διαπραγματεύσεων, οι οποίες, όμως, δεν είναι σαφές εάν και πότε θα ολοκληρωθούν.  

Η Βοσνία και Ερζεγοβίνη απέκτησε, τον Δεκέμβριο του 2022, καθεστώς υποψήφιας χώρας και το Κόσοβο υπέβαλε αίτηση ένταξης στην Ε.Ε., ενώ ήδη από τον Ιούνιο του 2022 έχουν εξασφαλίσει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας και η Ουκρανία, καθώς και η Μολδαβία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT