Ρωσία: Η πρέσβειρα των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον κρατούμενο δημοσιογράφο Εβαν Γκέρσκοβιτς

Ρωσία: Η πρέσβειρα των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον κρατούμενο δημοσιογράφο Εβαν Γκέρσκοβιτς

Αν καταδικαστεί για κατασκοπεία, ο ρεπόρτερ της Wall Street Journal, κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως και 20 χρόνια

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηπρέσβειρα των ΗΠΑ στη Ρωσία συναντήθηκε για δεύτερη φορά με τον φυλακισμένο δημοσιογράφο της Wall Street Journal Εβαν Γκέρσκοβιτς, μετά την προφυλάκισή του τον Μάρτιο με κατηγορίες για κατασκοπεία.

Η επίσκεψη της Λάιν Τρέισι στη φυλακή Λεφτόροβο της Μόσχας πραγματοποιείται μία εβδομάδα αφότου ένα δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, να παραταθεί η κράτηση του δημοσιογράφου τουλάχιστον μέχρι τις 30 Αυγούστου. 

Ο 31χρονος Γκέρσκoβιτς συνελήφθη τον Μάρτιο και κατηγορήθηκε από τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ότι συγκέντρωνε στρατιωτικές απόρρητες πληροφορίες στην πόλη των Ουραλίων, Γεκατερίνμπουργκ.

Η σύλληψη Γκερσκόβιτς στη Ρωσία θύμισε σε πολλούς μία υπόθεση που εκτυλίχθηκε πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, ο Νίκολας Ντανίλοφ, ανταποκριτής του U.S. News & World Report, είχε κατηγορηθεί για κατασκοπεία το 1986 από την KGB.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι κακώς κρατείται και απαιτούν την απελευθέρωσή του.

Αν καταδικαστεί για κατασκοπεία, ο ρεπόρτερ της Wall Street Journal κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 20 χρόνια.

Ο δημοσιογράφος κρατείται σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο μετά τον Ψυχρό Πόλεμο έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο χρόνο.

Mε πληροφορίες από Wall Street Journal

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT