Βίκτορ Μπουτ: Από τις φυλακές των ΗΠΑ… υποψήφιος στις ρωσικές εκλογές

Βίκτορ Μπουτ: Από τις φυλακές των ΗΠΑ… υποψήφιος στις ρωσικές εκλογές

Ο διαβόητος Ρώσος έμπορος όπλων, που είχε περάσει 14 χρόνια στις αμερικανικές φυλακές, διεκδικεί μια έδρα στο τοπικό κοινοβούλιο της περιφέρειας Ουλιάνοφσκ στην κεντρική Ρωσία με το ακροδεξιό «Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα».

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωστός και ως «έμπορος του θανάτου», ο διαβόητος Ρώσος έμπορος όπλων Βίκτορ Μπουτ πέρασε 14 χρόνια σε φυλακές των ΗΠΑ, από το 2008 οπότε εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες (από την Ταϊλάνδη όπου είχε συλληφθεί) έως και τον Δεκέμβριο του 2022, όταν οι αμερικανικές Αρχές αποφάσισαν να τον ανταλλάξουν με την κρατούμενη στη Ρωσία Αμερικανίδα αθλήτρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ.

Αρχής γενομένης από τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Μπουτ έχει, λοιπόν, επιστρέψει στη Ρωσία όπου, όπως γίνεται γνωστό, αναπτύσσει… πολιτική δράση.  

Ο 56χρονος εντάχθηκε στις τάξεις του ρωσικού ακροδεξιού, υπερεθνικιστικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDPR) με το οποίο πρόκειται να πάρει μέρος και στις τοπικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, διεκδικώντας μια έδρα στο τοπικό κοινοβούλιο της περιφέρειας Ουλιάνοφσκ στην κεντρική Ρωσία.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως υποψήφιος του ιδίου κόμματος, του επονομαζόμενου Φιλελεύθερου Δημοκρατικού LDPR, είχε πάρει μέρος σε εκλογές και ο πρώην πράκτορας της KGB, Αντρέι Λουγκοβόι, τον οποίο οι Βρετανοί κατηγορούν για τη δολοφονία του Αλεξάντερ Λιτβινένκο. Με το εν λόγω κόμμα, ο Λουγκοβόι κατάφερε μάλιστα να εκλεγεί και βουλευτής στην Κρατική Δούμα.

Με πληροφορίες από Al Jazeera   

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT