Πούτιν: Πρώτη διεθνής εμφάνιση μετά την ανταρσία Πριγκόζιν

Πούτιν: Πρώτη διεθνής εμφάνιση μετά την ανταρσία Πριγκόζιν

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Τρίτη, απευθυνόμενος στους Ασιάτες ηγέτες, ότι ο ρωσικός λαός είναι πιο ενωμένος από ποτέ. Πρόκειται για την πρώτη εμφάνισή του σε διεθνές φόρουμ μετά τη βραχύβια ανταρσία με την οποία βρέθηκε πρόσφατα αντιμέτωπος.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Τρίτη, απευθυνόμενος στους Ασιάτες ηγέτες, ότι ο ρωσικός λαός είναι πιο ενωμένος από ποτέ. Πρόκειται για την πρώτη εμφάνισή του σε διεθνές φόρουμ μετά την πρόσφατη βραχύβια ανταρσία Πριγκόζιν που έπληξε τη διεθνή εικόνα του.

«Ο ρωσικός λαός είναι συσπειρωμένος όσο ποτέ άλλοτε», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, ομάδας που περιλαμβάνει επίσης την Κίνα και την Ινδία.

Πούτιν: Πρώτη διεθνής εμφάνιση μετά την ανταρσία Πριγκόζιν-1

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία θα αντισταθεί στις δυτικές κυρώσεις και τις «προκλήσεις».

Τόνισε ότι η Μόσχα σχεδιάζει να ενισχύσει τους δεσμούς με τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, καθώς και ότι υποστηρίζει τη μετάβαση σε διακανονισμούς σε τοπικά νομίσματα στο εξωτερικό εμπόριο.

Προειδοποίησε επίσης πως το ενδεχόμενο συγκρούσεων και ο κίνδυνος παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αυξάνονται.

Με πληροφορίες από το Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT