Ρωσία: Ο Πούτιν διόρισε συνεργάτη του ως διευθυντή του κρατικού πρακτορείου TASS

Ρωσία: Ο Πούτιν διόρισε συνεργάτη του ως διευθυντή του κρατικού πρακτορείου TASS

Ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, υπέγραψε το σχετικό διάταγμα, βάσει του οποίου απαλλάσσεται των καθηκόντων του ο γενικός διευθυντής του TASS, Σεργκέι Μιχαήλοφ, και στη θέση του διορίζεται ο Αντρρέι Κοντρασόφ.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού επιτελείου του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, διορίστηκε διευθυντής του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS, σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Από όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία το Κρεμλίνο έχει εντείνει τον έλεγχο στα μέσα ενημέρωσης, επιβάλλοντας το κλείσιμο κορυφαίων ανεξάρτητων μέσων και χαρακτηρίζοντας πολλούς δημοσιογράφους και έντυπα «ξένους πράκτορες».

Ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, υπέγραψε το σχετικό διάταγμα βάσει του οποίου ο γενικός διευθυντής του TASS, Σεργκέι Μιχαήλοφ, απαλλάσσεται των καθηκόντων του και στη θέση του διορίζεται ο Ανρτρέι Κοντρασόφ.

Ο Μιχάηλοφ. που διετέλεσε διευθυντής του TASS από το 2012, απαλλάχθηκε των καθηκόντων του γενικού διευθυντή του TASS «με δική του επιθυμία». Επίσης δεν ανέφερε τον λόγο που πήρε αυτή την απόφαση, καθώς και τι προτίθεται να κάνει στη συνέχεια.

Ο ηλικίας 50 ετών, Κοντρασόφ, είναι δημοσιογράφος, τηλεπαρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης και το 2018 εργάστηκε ως γραμματέας Τύπου του εκλογικού επιτελείου του Πούτιν. Ο Κοντρασόφ έκανε τα ντοκιμαντέρ «Πούτιν» και «Κριμαία. Ο δρόμος προς την Πατρίδα».

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο Καναδάς είχαν επιβάλει κυρώσεις στον Κοντρασόφ μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το TASS ξεκίνησε την ιστορία του το μακρινό 1904, όταν ιδρύθηκε ως Τηλεγραφικό Πρακτορείο στην Αγία Πετρούπολη, και είναι το πρώτο επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας. Εν συνεχεία απέκτησε το νέο σοβιετικό όνομά του, τα αρχικά του οποίου στα ρωσικά σημαίνουν Τηλεγραφικό Πρακτορείο της Σοβιετικής Ενωσης (Telegraph Agency of the Soviet Union) .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Novaya Gazeta Europe

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT