Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στη Λβιβ

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στη Λβιβ

Τεσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, αρκετοί τραυματίστηκαν και 60 διαμερίσματα υπέστησαν ζημιές από πυραυλική επίθεση της Ρωσίας σε συγκρότημα κατοικιών στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας. Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης στα συντρίμμια.

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, αρκετοί τραυματίστηκαν και 60 διαμερίσματα υπέστησαν ζημιές από την πυραυλική επίθεση της Ρωσίας σε συγκρότημα κατοικιών στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας.

Τα πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Αντρίι Σαντόβι μέσω Telegram.

«Δεκάδες διαμερίσματα» υπέστησαν ζημιές, όπως φαίνεται σε βίντεο που μεταφόρτωσε ο Σαντόβι σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν κινητοποιηθεί, καθώς «μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι κάτω από συντρίμμια», ανέφερε ο ίδιος.

Νωρίτερα, έκανε λόγο για «έναν άνθρωπο σε κρίσιμη κατάσταση» που παρέλαβε ασθενοφόρο.

«Θα υπάρξει απάντηση», λέει ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε «απτή απάντηση» μετά το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην πολυκατοικία.

«Θα υπάρξουν συνέπειες της νυχτερινής επίθεσης από Ρώσους τρομοκράτες», έγραψε συνοδεύοντας σχετική ανάρτηση βίντεο στο Telegram που δείχνει το κατεστραμμένο κτίριο. «Δυστυχώς, υπάρχουν τραυματίες και νεκροί… Θα υπάρξει σίγουρα απάντηση στον εχθρό. Απτή απάντηση».

«Πλήγμα σε πολυκατοικία»

Επρόκειτο για «απευθείας πλήγμα» σε πολυκατοικία από τις ρωσικές δυνάμεις, υποστήριξε από την πλευρά του ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Μαξίμ Κοζίτσκι, επίσης μέσω Telegram.

Ο Κοζίτσκι ανάρτησε βίντεο 13 δευτερολέπτων που δείχνει τετραώροφη πολυκατοικία να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και τμήματα των επάνω ορόφων να έχουν γίνει συντρίμμια.

Κατά τον δήμαρχο Σαντόβι, «60 διαμερίσματα» υπέστησαν ζημιές.

Υποδομή «καίριας σημασίας υπέστη ζημιές» επίσης, ανέφερε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Κοζίνσκι, που είχε προειδοποιήσει ότι «εχθρικοί πύραυλοι» κρουζ κατευθύνονταν προς το δυτικό τμήμα της χώρας.

Σειρήνες ήχησαν σε μεγάλο μέρος της Ουκρανίας

Οι νεότερες ανακοινώσεις από τους αξιωματούχους ακολούθησαν τους συναγερμούς που ήχησαν σε μεγάλο μέρος της επικράτειας της Ουκρανίας, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για ρωσικούς πυραύλους κρουζ που είχαν εισέλθει στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα μέτωπα, η Λβιβ και η περιφέρειά της έχουν υποστεί επανειλημμένα επιθέσεις αφότου ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Τη νύχτα της 19ης προς 20ή Ιουνίου, επλήγη υποδομή «καίριας σημασίας» στη Λβιβ από ρωσικά UAVs, είχε αναφέρει ο κ. Κοζίτσκι.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Μάρτιο σε ρωσική επιδρομή η οποία έπληξε κατοικημένη περιοχή στη Βελίκα Βιλτσανίτσα, στην περιφέρεια της Λβιβ.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT