Πριγκόζιν: Ράβδοι χρυσού, όπλα και περούκες βρέθηκαν κατά την έρευνα στο σπίτι του

Πριγκόζιν: Ράβδοι χρυσού, όπλα και περούκες βρέθηκαν κατά την έρευνα στο σπίτι του

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε ρωσικά ΜΜΕ εικονίζεται μια μεγάλη και πολυτελής κατοικία, με ένα ελικόπτερο στον κήπο.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες, Τετάρτη, το βράδυ εικόνες από την έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στην κατοικία του επικεφαλής της παραστρατιωτικής εταιρείας Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, στην Αγία Πετρούπολη, κατά τη διάρκεια της απόπειρας ένοπλης στρατιωτικής εξέγερσης που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Ιουνίου.

Στις φωτογραφίες αυτές, που φαίνεται πως τραβήχτηκαν από τις δυνάμεις της τάξης και δημοσιεύτηκαν ξαφνικά σε δημόσια και ιδιωτικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εικονίζεται μια μεγάλη και πολυτελής κατοικία, με ένα ελικόπτερο σταθμευμένο στον κήπο.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες αυτές, στις έρευνες ανακαλύφθηκαν επίσης δεσμίδες δολαρίων και ρουβλιών, ράβδοι χρυσού, πολυάριθμα όπλα, διαβατήρια με διαφορετικά ονόματα, καθώς και μια ντουλάπα γεμάτη περούκες.

Ο ιστότοπος Fontanka, με έδρα την Αγία Πετρούπολη, ανέφερε επίσης πως βρέθηκε και μια φωτογραφία με «κομμένα κεφάλια» – οι μισθοφόροι της Wagner κατηγορούνται συχνά για φρικαλεότητες.

Ο Fontanka δημοσιοποίησε και μια φωτογραφία από δωμάτιο του σπιτιού του Πριγκόζιν όπου εικονίζεται μια τεράστια βαριοπούλα στη μεταλλική κεφαλή της οποίας έγραφε «Σε περίπτωση σημαντικών διαπραγματεύσεων». 

Η «βαριοπούλα» είναι ένα από τα σύμβολα της Wagner, η οποία υπερηφανεύεται ότι χρησιμοποιεί αυτό το όπλο για να εκτελεί ή να βασανίζει άγρια εχθρούς της.

Η εξέγερση της Wagner, στις 24 Ιουνίου, συγκλόνισε τη ρωσική εξουσία, ενόσω βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία. Οι μαχητές της είχαν καταλάβει για πολλές ώρες ένα γενικό επιτελείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ (νοτιοδυτική Ρωσία) και κατευθύνονταν προς τη Μόσχα.

Η εξέγερση τερματίστηκε το βράδυ της 24ης Ιουνίου με μια συμφωνία η οποία προέβλεπε την αναχώρηση του Πριγκόζιν για τη Λιθουανία. Ο Πριγκόζιν διαβεβαίωσε πως η εξέγερσή του δεν είχε στόχο την ανατροπή της εξουσίας αλλά τη διάσωση της Wagner, την οποία το ρωσικό γενικό επιτελείο απειλούσε να διαλύσει.

Εκτοτε, αναλυτές στα δημόσια ρωσικά μέσα ενημέρωσης τον εμφανίζουν ως έναν άπληστο επιχειρηματία που έχασε τα λογικά του, αφού έγινε πλούσιος χάρη σε κερδοφόρα συμβόλαια που συνήπτε επί χρόνια, κατά το παρελθόν, με το ρωσικό κράτος.

Καμία κύρωση δεν έχει ανακοινωθεί εις βάρος των στασιαστών, ωστόσο το μέλλον των επιχειρήσεων του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, της αυτοκρατορίας του στα μέσα ενημέρωσης και των επιχειρήσεών του για να επηρεάζει τις εξελίξεις, τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Αφρική, μοιάζει αβέβαιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT