Φιντάν: Πρέπει να ξέρουμε αν η Σουηδία θα είναι ασφαλής σύμμαχος για την Τουρκία

Φιντάν: Πρέπει να ξέρουμε αν η Σουηδία θα είναι ασφαλής σύμμαχος για την Τουρκία

«Οι χώρες που επιθυμούν την ένταξή τους, είναι απαραίτητο να δείξουν σταθερή συμπεριφορά κατά της τρομοκρατίας», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στάση έναντι της τρομοκρατίας επεσήμανε ως προϋπόθεση και διαβατήριο» για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, με τις αντιπροσωπείες της Τουρκίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ο κ. Φιντάν τονίζει πως «οι χώρες που επιθυμούν την ένταξή τους, είναι απαραίτητο να δείξουν σταθερή συμπεριφορά κατά της τρομοκρατίας».

Συνοψίζοντας τις υποχρεώσεις που έχει αποδεχθεί η Σουηδία για τις διαπραγματεύσεις, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε επίσης ότι οι σύμμαχοι «δεν πρέπει να εφαρμόζουν εμπάργκο για στρατιωτικό εξοπλισμό στην Τουρκία».

Επικαλέστηκε δε το παράδειγμα της Φινλανδίας, η οποία τον περασμένο Νοέμβριο, μετά τη διαδικασία έγκρισης, εντάχθηκε στη Συμμαχία. «Αν η Σουηδία τηρήσει τις υποχρεώσεις της μπορεί να το πετύχει», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Χακάν Φιντάν εξέφρασε τον προβληματισμό ότι η Σουηδία «δεν διαθέτει ένα μηχανισμό που να εμποδίζει την προβοκάτσια», ενώ υπογράμμισε πως η ένταξή της δεν πρέπει να εμπεριέχει κάποιο ρίσκο για τη Συμμαχία, τουναντίον, «πρέπει να συμβάλλει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

«Πρέπει να ξέρουμε αν η Σουηδία θα είναι ασφαλής σύμμαχος για την Τουρκία», καταλήγει η δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT