Ουκρανία: Νέα προέλαση του στρατού κοντά στο Μπαχμούτ – «Σημαντικό» το χωριό Κλισιίφκα

Ουκρανία: Νέα προέλαση του στρατού κοντά στο Μπαχμούτ – «Σημαντικό» το χωριό Κλισιίφκα

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν ένδειξη πως η αντεπίθεση σημειώνει σταδιακά πρόοδο, αν και οι ρωσικές αναφορές διαφέρουν από αυτές του Κιέβου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ουκρανικά στρατεύματα προχώρησαν πάνω από ένα χιλιόμετρο κατά την τελευταία ημέρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

Οι δηλώσεις του είναι τα νεότερα σχόλια από την πλευρά του Κιέβου που αποτελούν ένδειξη ότι η αντεπίθεση που εξαπολύθηκε στις αρχές Ιουνίου σημειώνει σταδιακά πρόοδο αν και οι ρωσικές αναφορές για τις συγκρούσεις στην περιοχή του Μπαχμούτ διαφέρουν από αυτές της Ουκρανίας.

«Μερική επιτυχία» στην Κλισιίφκα

«Οι δυνάμεις άμυνας συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι εκεί, ασκώντας πίεση στον εχθρό, διεξάγοντας επιθετικές επιχειρήσεις, προχωρώντας κατά μήκος των βόρειων και νοτίων πτερύγων του μετώπου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Σέρχι Τσερεβάτι στην ουκρανική τηλεόραση. «Ειδικότερα, κατά την τελευταία ημέρα, προχώρησαν περισσότερο από ένα χιλιόμετρο».

Εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου είχαν «μερική επιτυχία» κοντά στο χωριό Κλισιίφκα, νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ.

Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η εξασφάλιση της Κλισιίφκα θα βοηθήσει την Ουκρανία να πάρει πίσω το Μπαχμούτ, το οποίο κατελήφθη από ρωσικές δυνάμεις τον Μάιο ύστερα από 10 μήνες σφοδρών συγκρούσεων.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT