Εξήντα εκατ. τόνους σιτηρών, ποσότητα – ρεκόρ, εξήγαγε το 2022 η Ρωσία

Εξήντα εκατ. τόνους σιτηρών, ποσότητα – ρεκόρ, εξήγαγε το 2022 η Ρωσία

Οι πρόεδροι Ουκρανίας και Τουρκίας συναντώνται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν την πιθανή παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά και το ενδεχόμενο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. 

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαγωγές – ρεκόρ σε σιτηρά, ποσότητας 60 εκατομμυρίων τόνων, πραγματοποίησε το 2022 η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας. 

Το υπουργείο διατηρεί την πρόβλεψή του για σοδειά 123 εκατομμυρίων τόνων κατά το τρέχον γεωργικό έτος – το οποίο διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Ιούνιο, ανέφερε το Interfax.

Με Ερντογάν συναντάται ο Ζελένσκι 

Την ίδια ώρα, οι πρόεδροι Ουκρανίας και Τουρκίας συναντώνται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν την πιθανή παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά και το ενδεχόμενο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε κάποιες πρωτεύουσες χωρών του ΝΑΤΟ και της εκστρατείας πειθούς των ηγετών τους να αναλάβουν πιο συγκεκριμένα βήματα στη σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας για την ένταξη του Κιέβου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. 

Ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών του Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη θα είναι η τύχη μιας συμφωνίας, η οποία επιτεύχθηκε πέρυσι με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών και επιτρέπει την ασφαλή εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια μέσω της Μαύρης Θάλασσας, παρά τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

«Θα παρακολουθούμε πολύ στενά τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική σύμπραξή μας με την Αγκυρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, χαιρετίζοντας το «ρόλο μεσολαβητή» του Ερντογάν στη σύγκρουση στην Ουκρανία και υπογραμμίζοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος «έχει καταβάλει επανειλημμένα μεγάλες προσπάθειες για να λύσει διάφορα προβλήματα».

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να έχει σύντομα συνομιλίες με τον Ερντογάν, αλλά δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία.

Πηγή: Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT