Ερντογάν: Χώρα στους δρόμους της οποίας «αλωνίζουν τρομοκράτες» η Σουηδία

Ερντογάν: Χώρα στους δρόμους της οποίας «αλωνίζουν τρομοκράτες» η Σουηδία

Ο Τούρκος ηγέτης κρατάει ψηλά τους τόνους της κόντρας με τη Στοκχόλμη, λίγα 24ωρα πριν από τη συνάντηση που θα έχει στο Βίλνιους με τον Σουηδό πρωθυπουργό.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οσοι μας δίνουν διάφορες συμβουλές, πρέπει να απαντήσουν με ειλικρίνεια σε συγκεκριμένες ερωτήσεις», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απορρίπτοντας τις πιέσεις που δέχεται η χώρα του προκειμένου να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, την οποία επιμένει να μπλοκάρει, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, την επόμενη εβδομάδα, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.  

«Η Τουρκία πώς μπορεί να εμπιστευτεί μια χώρα που στους δρόμους της αλωνίζουν οι τρομοκράτες; Μια χώρα που δεν παίρνει αποστάσεις από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, πώς μπορεί να ενισχύσει το ΝΑΤΟ; Αυτοί που δεν δίνουν αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία, πώς θα δώσουν αγώνα ενάντια στους εχθρούς του ΝΑΤΟ; Eμείς είμαστε έντιμοι και κινούμαστε με διαφάνεια και όχι με κρυφή ατζέντα. Ετσι κάνουμε πάντα. Περιμένουμε να τηρηθούν όσα μας υποσχέθηκαν στη Μαδρίτη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, παρουσιάζοντας τη Σουηδία ως χώρα στους δρόμους της οποίας «αλωνίζουν τρομοκράτες».

«Στη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στο Βίλνιους, όλα αυτά τα δεδομένα θα τα παρουσιάσουμε στους συμμάχους μας και όποια είναι η καλύτερη απόφαση για τη χώρα μας, για τον λαό μας και για την ασφάλεια μας, αυτή θα πάρουμε», συνέχισε ο Τ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, πριν από την έναρξη της συνόδου, την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον, καθώς και με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT