Συρία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από εκρήξεις σε παγιδευμένα αυτοκίνητα

Συρία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από εκρήξεις σε παγιδευμένα αυτοκίνητα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν όταν εξερράγησαν δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά στη βόρεια Συρία.

Μία από τις εκρήξεις έπληξε ένα συνεργείο αυτοκινήτων στη Σάουα, ένα χωριό κοντά στα τουρκικά σύνορα, το οποίο ελέγχουν φιλοτούρκοι μαχητές, ανέφεραν κάτοικοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πέντε άμαχοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν, σημειώνει το Συριακό Παρατηρητήριο.

Περιοχές που έχει καταλάβει η Τουρκία και οι οργανώσεις που συνδέονται με την Άγκυρα στη βόρεια Συρία αποτελούν τακτικά σκηνικό στοχευμένων δολοφονιών, βομβαρδισμών και συγκρούσεων μεταξύ ένοπλων ομάδων.

Στο δεύτερο περιστατικό, στην Μανμπίτζ ένας εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε όχημα σκότωσε τρεις μαχητές που συνδέονται με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Οι μαχητές του SDF, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, που εκδιώχθηκε από τα προπύργιά του στη Συρία το 2019.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT