ΝΑΤΟ: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν – Κουλέμπα ενόψει της Συνόδου στο Βίλνιους

ΝΑΤΟ: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν – Κουλέμπα ενόψει της Συνόδου στο Βίλνιους

Σκοπός και των δύο πλευρών είναι η Σύνοδος να αποτελέσει «νίκη για την Ουκρανία, το NATO και την παγκόσμια ασφάλεια», σχολίασε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ουκρανίας γνωστοποίησαν χθες Κυριακή το βράδυ πως είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για τη σύνοδο κορυφής του NATO στο Βίλνιους, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων με σκοπό την ανακατάληψη εδαφών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.

«Είχα σημαντική συζήτηση με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα (…) ενόψει της συνόδου του NATO αυτή την εβδομάδα», ανέφερε ο Αντονι Μπλίνκεν μέσω Twitter.

Σε δελτίο Τύπου που υπογράφεται από τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ αναφέρεται πως συζητήθηκε επίσης η «πρόοδος» της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Από την πλευρά του ο κ. Κουλέμπα έκανε λόγο για «παραγωγική» συζήτηση, ενώ επισήμανε πως σκοπός και των δύο πλευρών είναι η σύνοδος της ατλαντικής συμμαχίας να αποτελέσει «νίκη για όλους»: «Για την Ουκρανία, για το NATO και για την παγκόσμια ασφάλεια».

Το Κίεβο διεκδικεί «σαφές μήνυμα»

Το Κίεβο θέλει να λάβει σαφές μήνυμα για την ένταξή του στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Αν και μια άμεση ένταξή του αποκλείεται – καθώς αυτό θα συνεπαγόταν πόλεμο ανάμεσα στη συμμαχία και τη Ρωσία – ο Λευκός Οίκος ανέφερε την Παρασκευή πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει με τους υπόλοιπους 30 ηγέτες τους όρους που πρέπει να εκπληρώσει η κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT