Πολωνία: Συνελήφθη Ρώσος κατάσκοπος που παρακολουθούσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Πολωνία: Συνελήφθη Ρώσος κατάσκοπος που παρακολουθούσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Η Πολωνία, κόμβος για τις δυτικές στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία, ισχυρίζεται ότι έχει βρεθεί στο στόχαστρο της ρωσικής κατασκοπείας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πολωνία συνέλαβε ακόμα ένα μέλος ρωσικού δικτύου κατασκόπων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων στο πλαίσιο σχετικής έρευνας σε 15, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μαριούζ Καμίνσκι, σήμερα Δευτέρα.

Η Πολωνία η οποία αποτελεί κόμβο για τη μεταφορά των δυτικών στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία, ισχυρίζεται ότι έχει βρεθεί στο στόχαστρο της ρωσικής κατασκοπείας και κατηγορεί τη Μόσχα για σχέδιο αποσταθεροποίησής της.

«Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας συνέλαβε ακόμα ένα μέλος του δικτύου κατασκόπων που εργάζεται για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες», ανέφερε ο Μαριούζ Καμίνσκι σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Ο ύποπτος παρακολουθούσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και λιμάνια. Πληρωνόταν συστηματικά από τους Ρώσους», ανέφερε ο Πολωνός υπουργός.

Δίκτυο κατασκοπείας και «σχέδιο δολιοφθοράς»

Τον Ιούνιο, η Πολωνία είχε συλλάβει Ρώσο επαγγελματία παίκτη του χόκεϊ επί πάγου με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Τον Μάρτιο, η χώρα ανακοίνωσε ότι είχε εξαρθρώσει ρωσικό δίκτυο κατασκοπείας και συνέλαβε εννέα άτομα που, όπως γνωστοποίησε, φέρονται να προετοίμαζαν πράξεις δολιοφθοράς και παρακολουθούσαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς την Ουκρανία.

Τον αμέσως επόμενο μήνα η Πολωνία γνωστοποίησε ότι εισήγαγε ζώνη αποκλεισμού 200 μέτρων γύρω από τον τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) του Swinoujscie, επικαλούμενη ανησυχίες για ρωσική κατασκοπεία.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT