Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσική επίθεση σε σημείο παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσική επίθεση σε σημείο παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας

Ρουκέτα από αέρος έπληξε την κωμόπολη Ορίχιβ, στη Ζαπορίζια, σκοτώνοντας τρεις γυναίκες κι έναν άνδρα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 11 τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικής επίθεσης από αέρος σε σχολείο της κωμόπολης Ορίχιβ, στη νότια περιφέρεια της Ζαπορίζια, το πρωί της Δευτέρας.

Το σχολείο, που τέτοια εποχή είναι κλειστό, αποτελεί κέντρο διαλογής και διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας για τις ελεύθερες περιοχές της Ζαπορίζια, που είναι ημικατεχόμενη και θέατρο σφοδρών μαχών μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων.

Στο κτίριο έπεσε ρουκέτα από αέρος, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Ουκρανός περιφερειάρχης της Ζαπορίζια, Γιούρι Μαλάσκο.

«Οι ρατσιστές διέπραξαν έγκλημα πολέμου στην πόλη Ορίχιβ που είναι στη πρώτη γραμμή. Επληξαν με μια κατευθυνόμενη αεροπορική βόμβα τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε μια κατοικημένη συνοικία. Τέσσερα άτομα πέθαναν επί τόπου: Τρεις γυναίκες ηλικίας 43, 45 και 47 ετών, και ένας 47χρονος άνδρας», αναφέρει ο κ. Μαλάσκο.

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσική επίθεση σε σημείο παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας-1

Η κωμόπολη Ορίχιβ είναι πολύ κοντά στη «γραμμή επαφής», το μέτωπο δηλαδή μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων και αποτελεί και κέντρο διοικητικής μέριμνας για την αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού στη νότια αυτή περιφέρεια όπου απελευθέρωσε και κάποιους οικισμούς τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: Ukrinform, Reuters, CNN

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT