Ρωσία: Πρώτη δημόσια εμφάνιση Γκερασίμοφ μετά την αποτυχημένη ανταρσία

Ρωσία: Πρώτη δημόσια εμφάνιση Γκερασίμοφ μετά την αποτυχημένη ανταρσία

Καθισμένος σε αίθουσα της διοίκησης του ρωσικού στρατού, εμφανίζεται να συνομιλεί με κορυφαίους στρατηγούς και να τους δίνει εντολές, μεταξύ άλλων και στον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU).

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την αποτυχημένη ανταρσία των μαχητών της Wagner στις 24 Ιουνίου, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ, εμφανίζεται σε βίντεο να παρακολουθεί αναφορά του ρωσικού επιτελείου σχετικά με τις ουκρανικές πυραυλικές επιθέσεις.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι το υλικό δείχνει τον Γκερασίμοφ να συμμετέχει σε συνάντηση, η οποία φέρεται να πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Καθισμένος σε αίθουσα της διοίκησης του ρωσικού στρατού, εμφανίζεται να συνομιλεί με κορυφαίους στρατηγούς και να τους δίνει εντολές. Ανάμεσά τους βρισκόταν και ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU).

«Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ, έθεσε ως αποστολή στον επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών και στους υπεύθυνους του διοικητηρίου της μικτής ομάδας να οργανώσουν συστηματικές εργασίες για τον εντοπισμό των χώρων αποθήκευσης και εκπαίδευσης, καθώς και των θέσεων εκτόξευσης των πυραύλων S-200 και παρόμοιων εχθρικών όπλων και να σχεδιάσουν την αντιμετώπισή τους», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Οπως ανακοινώθηκε, η Ρωσία απέτρεψε την Κυριακή ουκρανική πυραυλική επίθεση στην Κριμαία και στις περιοχές Ροστόφ και Καλούγκα. Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT