Λάρι Νάσαρ: Επίθεση με μαχαίρι στις φυλακές δέχθηκε o γιατρός που κακοποίησε πάνω από 100 αθλήτριες

Λάρι Νάσαρ: Επίθεση με μαχαίρι στις φυλακές δέχθηκε o γιατρός που κακοποίησε πάνω από 100 αθλήτριες

Το 2018, ο πρώην γιατρός της γυμναστικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ καταδικάστηκε σε πάνω από 300 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανηλίκων

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο

Ο πρώην γιατρός της γυμναστικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού με άλλον κρατούμενο σε ομοσπονδιακή φυλακή στη Φλόριντα.

Δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν στο Associated Press ότι η επίθεση έλαβε χώρα την Κυριακή στο σωφρονιστικό ίδρυμα Κόλμαν στη Φλόριντα. Οι ίδιοι είπαν ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν σταθερή τη Δευτέρα.

Ο Λάρι Νάσαρ κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση περισσότερων από 330 ανήλικων κοριτσιών και νεαρών αθλητριών στη Γυμναστική Ομοσπονδία των ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, για σχεδόν μία 30ετια.

Εχοντας αναλάβει καθήκοντα από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80, άρχισε την εγκληματική δράση του στις αρχές του ‘90 και τη συνέχισε μέχρι και το 2016, εκμεταλλευόμενος τη θέση του για να ικανοποιεί τις διεστραμμένες σεξουαλικές ορέξεις του, κατά τη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων και στο πλαίσιο δήθεν «εξελιγμένων» θεραπευτικών μεθόδων.

Παρά τις πολυάριθμες καταγγελίες σε βάρος του στο FBI, ο Νάσαρ βρέθηκε αντιμέτωπος με τις αξιόποινες πράξεις του μόνο έπειτα από τις δημόσιες καταγγελίες θυμάτων του στα ΜΜΕ, το 2016.

Ένα χρόνο αργότερα, ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μίσιγκαν τον καταδίκασε σε 60 χρόνια φυλάκιση για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παραποίηση στοιχείων. Το 2018, ο Νάσαρ καταδικάστηκε σε πάνω από 300 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανηλίκων.

Το πιο διάσημο ίσως θύμα του Νάσαρ ήταν η Ολυμπιονίκης Σιμόν Μπάιλς η οποία είχε καταγγείλει δημόσια για σεξουαλική κακοποίηση τον Νασάρ.

Η Μπάιλς, η οποία είναι κάτοχος τεσσάρων χρυσών μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και 19 σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, διεκδικεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από το FBI. Οι μυστικές υπηρεσίες απέτυχαν να σταματήσουν τη δράση του αθλίατρου όταν έλαβαν για πρώτη φορά καταγγελίες εναντίον του.

Με πληροφορίες από AP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT