Ινδία: 29 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις λόγω του μουσώνα

Ινδία: 29 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις λόγω του μουσώνα

Οι αρχές περιμένουν να κοπάσουν οι βροχές ώστε να σταλούν ελικόπτερα για να απεγκλωβίσουν 300 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τουρίστες

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατολισθήσεις και πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, λόγω των μουσώνων που πλήττούν τη βόρεια Ινδία, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 29 άνθρωποι, ενώ ορισμένες περιοχές έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, οι αρχές περιμένουν να κοπάσουν οι βροχές ώστε να σταλούν ελικόπτερα για να απεγκλωβίσουν 300 ανθρώπους -μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τουρίστες- στις περιοχές Χιμασάλ Πραντές, Λαχόλ-Σπίτι και Κούλου.

Ωστόσο η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ακόμα περισσότερη βροχή στη βόρεια Ινδία τις επόμενες ημέρες.

«Τις δύο τελευταίες ημέρες οι νεκροί λόγω του μουσώνα έφτασαν τους 20 στο Χιμασάλ Πραντές», ανέφερε ο Όμκαρ Σάρμα, αρμόδιος για τη διαχείριση των καταστροφών στο εν λόγω κρατίδιο.

Σε κατάσταση συναγερμού το Νέο Δελχί

Την ίδια ώρα, άλλοι εννέα θάνατοι έχουν αναφερθεί στο Ρατζαστάν, στο Ουτάρ Πραντές και στις περιοχές Ουταρακάντ και Κασμίρ των Ιμαλαΐων.

Ινδία: 29 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις λόγω του μουσώνα-1
Associated Press

Από τις βροχές παρασύρθηκαν οχήματα, καταστράφηκαν κτίρια και γέφυρες στο Χιμασάλ Πραντές, το κρατίδιο που έχει πληγεί περισσότερο.

Στο Νέο Δελχί τα σχολεία παρέμειναν κλειστά τη Δευτέρα, ενώ πολλοί δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν πλημμυρίσει και η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού, αφού τα νερά του ποταμού Γιάμουνα έχουν φουσκώσει και υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κλιματική αλλαγή έχει καταστήσει πιο έντονες τις βροχές των μουσώνων.

Ινδία: 29 νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις λόγω του μουσώνα-2
Associated Press

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT