ΗΠΑ: 20 χρόνια φυλάκιση στο δεξί χέρι του ιδρυτή του «Silk Road»

ΗΠΑ: 20 χρόνια φυλάκιση στο δεξί χέρι του ιδρυτή του «Silk Road»

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο Ρότζερ Κλαρκ ήταν σύμβουλος του ιδρυτή του «Silk Road» Ρος Ουλμπριχτ για κάθε δραστηριότητα που αφορά την πώληση ναρκωτικών στο dark web

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τνούμερο δύο του άλλοτε διαβόητου δικτύου πώλησης ναρκωτικών «Silk Road» καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη. Η ποινή του Ρότζερ Κλαρκ ή «Variety Jones» ήταν, σύμφωνα με το Wired, η μέγιστη που θα μπορούσε να επιβληθεί.

Ο Κλαρκ εκδόθηκε στις ΗΠΑ από την Ταϊλάνδη πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, έχοντας περάσει σχεδόν τρία χρόνια κράτησης στην Μπανγκόκ. Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, κατηγορήθηκε για «συνωμοσία με σκοπό τη διανομή τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών». 

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο Κλαρκ ήταν σύμβουλος του ιδρυτή του «Silk Road» Ρος Ουλμπριχτ για τις δραστηριότητες της διαδικτυακής αγοράς ναρκωτικών και ότι τον παρότρυνε να προσλάβει έναν εκτελεστή για να δολοφονήσει κάποιον για 80.000 δολάρια.

Σύμφωνα με έγγραφα του FBI είχαν παρουσιαστεί στο δικαστήριο κατά τη δίκη του Ουλμπριχτ, το «Silk Road» είχε σχεδόν ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένα μέλη, χωρίς όμως να είναι γνωστό πόσα από αυτά ήταν ενεργά.

Το «Silk Road» πήρε το όνομα του Δρόμου του Μεταξιού που συνέδεε εμπορικά την Ευρώπη με την Ασία. Λειτουργούσε στον λεγόμενο «Σκοτεινό Ιστό», καθώς δεν εμφανιζόταν στις μηχανές αναζήτησης και η πρόσβαση ήταν δυνατή μόνο μέσω του Tor, ενός εργαλείου κρυπτογράφησης που αναπτύχθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να αποκρύπτει την ταυτότητα αντιφρονούντων σε χώρες όπου το Διαδίκτυο λογοκρίνεται. Οι πληρωμές γίνονταν αποκλειστικά με bitcoin, το εικονικό νόμισμα του οποίου οι συναλλαγές δύσκολα ιχνηλατούνται.

Με πληροφορίες από Wired

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT