Ο Ερντογάν δηλώνει «πιο αισιόδοξος από ποτέ» για τα F-16

Ο Ερντογάν δηλώνει «πιο αισιόδοξος από ποτέ» για τα F-16

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα από το Βίλνιους της Λιθουανίας ότι είναι «πιο αισιόδοξος από ποτέ» για το θέμα της πώλησης στην Τουρκία μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα από το Βίλνιους της Λιθουανίας ότι είναι «πιο αισιόδοξος από ποτέ» για το θέμα της πώλησης στην Τουρκία μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν είχε χθες συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη λιθουανική πρωτεύουσα, ενώ μια μέρα νωρίτερα η τουρκική ηγεσία είχε δώσει και το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όπως της ζητούσε η Ουάσιγκτον. 

Η διοίκηση Μπάιντεν έχει πάντως στείλει από την πλευρά της το μήνυμα, μέσω του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, ότι θέλει να προχωρήσει στην πώληση νέων F-16 στην Τουρκία σε συνεννόηση με το αμερικανικό Κογκρέσο. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT