Ρωσία: «Η Wagner παρέδωσε όλο τον οπλισμό της»

Ρωσία: «Η Wagner παρέδωσε όλο τον οπλισμό της»

Η μισθοφορική ομάδα Wagner ολοκλήρωσε την παράδοση του οπλισμού της στον τακτικό στρατό της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μισθοφορική ομάδα Wagner ολοκλήρωσε την παράδοση του οπλισμού της στον τακτικό στρατό της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, περίπου δύο εβδομάδες έπειτα από την ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης.

Το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε, πιο συγκεκριμένα, ότι παρέλαβε περισσότερα από 2.000 κομμάτια οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων και πυραύλων, καθώς και περισσότερους από 2.500 τόνους πυρομαχικών.

Η παράδοση αυτή έγινε κατόπιν συμφωνίας με το Κρεμλίνο.

Οι μαχητές της Wagner, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε μερικές από τις πιο σκληρές μάχες του πολέμου στην Ουκρανία, είχαν την επιλογή να ακολουθήσουν τον επικεφαλής τους, Γεβγκένι Πριγκόζιν, στην εξορία στη Λευκορωσία, να ενταχθούν στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ή να επιστρέψουν σπίτι τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT