ΗΠΑ: Ο πρέσβης της Κίνας βρέθηκε στο Πεντάγωνο για συνομιλίες

ΗΠΑ: Ο πρέσβης της Κίνας βρέθηκε στο Πεντάγωνο για συνομιλίες

Ο πρεσβευτής της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε μια σπάνια συνάντηση σήμερα στο Πεντάγωνο με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρεσβευτής της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε μια σπάνια συνάντηση σήμερα στο Πεντάγωνο με τον ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για την Ασία.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επισήμως από την αμερικανική πλευρά, ο Κινέζος διπλωμάτης Σίε Φενγκ είχε σήμερα μια συνάντηση διάρκειας περίπου 90 λεπτών με τον Αμερικανό αξιωματούχο Ίλαϊ Ράτνερ ο οποίος υπηρετεί ως βοηθός υπουργός Αμυνας αρμόδιος για την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

«Ο Ράτνερ υπογράμμισε τη δέσμευση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ να διατηρήσει ανοιχτές γραμμές στρατιωτικής επικοινωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Μάρτιν Μάινερς.

Υπενθυμίζεται ότι τις περασμένες εβδομάδες επισκέφθηκαν το Πεκίνο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν και η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT