Μπάιντεν: Προσπέρασε τους Τραμπ και ΝτεΣάντις στις δωρεές ενόψει 2024

Μπάιντεν: Προσπέρασε τους Τραμπ και ΝτεΣάντις στις δωρεές ενόψει 2024

Το 2020, ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 1,04 δισεκατομμύρια δολάρια — ενώ ο Τραμπ συγκέντρωσε 774 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το OpenSecrets

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζο Μπάιντεν και το Δημοκρατικό Κόμμα συγκέντρωσαν 72 εκατ. δολάρια κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ενόψει των εκλογών του 2024.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η εκστρατεία του Μπάιντεν ξεπερνούν τα 35 εκατ. δολάρια που συγκέντρωσε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και τα 20 εκατ. δολάρια που συγκέντρωσε ο Ρον ΝτεΣάντις, κυβερνήτης της Φλόριντα, κατά την ίδια περίοδο.

To ποσό είναι επίσης υψηλότερο από εκείνο που συγκέντρωσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το δεύτερο τρίμηνο του 2011, όταν απέσπασε περίπου 50 εκατ. δολάρια.

Πολλοί δωρητές είναι ιδιαίτερα θερμοί στην υποστήριξη Μπάιντεν, μόνο και μόνο για να εμποδίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, αρκετοί προειδοποίησαν ότι ο σημερινός πρόεδρος θα πρέπει να υπερνικήσει τον σκεπτικισμό στους ψηφοφόρους και τις ανησυχίες για την ηλικία του.

Ηδη στελέχη από τον κλάδο της τεχνολογίας μέχρι τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης έχουν δηλώσει έτοιμοι να βοηθήσουν τον Μπάιντεν να ξεπεράσει τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής του και να αντιμετωπίσει, πιθανότατα, τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ελλείψει κάποιου ισχυρού Δημοκρατικού αντιπάλου, η εκστρατεία του Μπάιντεν στοχεύει το ένα δισ. δολάρια σε δωρεές εκτιμώντας ότι η καμπάνια επανεκλογής του θα είναι πιο δαπανηρή από αυτή του 2020.  

Το 2020, που ήταν η πιο δαπανηρή προεδρική προεκλογική εκστρατεία  που έχει καταγραφεί, ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 1,04 δισεκατομμύρια δολάρια — ενώ ο Τραμπ συγκέντρωσε 774 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το OpenSecrets.

Με πληροφορίες από Financial Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT