Η Γαλλία γιόρτασε την ημέρα της Βαστίλης

Η Γαλλία γιόρτασε την ημέρα της Βαστίλης

Στην παρέλαση συμμετείχαν και στρατιωτικές μπάντες με μουσικούς από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και από την Ελλάδα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο των ταραχών και των επεισοδίων, η Γαλλία γιόρτασε, την Παρασκευή, την εθνική της εορτή με την καθιερωμένη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο του Παρισιού.

Στην παρέλαση συμμετείχαν και στρατιωτικές μπάντες με μουσικούς από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και από την Ελλάδα.

Η Γαλλία γιόρτασε την ημέρα της Βαστίλης-1
Associated Press

Η Γαλλία γιόρτασε την ημέρα της Βαστίλης-2
Associated Press

Επίτιμος προσκεκλημένος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ήταν ο πρωθυπουργός της Ινδιας Ναρέντρα Μόντι – μία επιλογή που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Γαλλία, λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ινδία, αλλά και λόγω των κατηγοριών κατά του Ινδού πρωθυπουργού για εμπλοκή σε οικονομικά σκάνδαλα.

Η Γαλλία γιόρτασε την ημέρα της Βαστίλης-3
Associated Press

Η Γαλλία γιόρτασε την ημέρα της Βαστίλης-4
Associated Press

Η Γαλλία γιόρτασε την ημέρα της Βαστίλης-5
Associated Press

Η νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή υπήρξε σχετικά ήρεμη, λαμβανομένου υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια είθισται στη Γαλλία να σημειώνονται ταραχές την παραμονή της εθνικής επετείου.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι με βάση ένα πρώτο απολογισμό φέτος πυρπολήθηκαν περίπου 220 αυτοκίνητα ενώ πέρσι είχαν πυρποληθεί 326 αυτοκίνητα. Η φετινή παρέλαση έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς σε επαγρύπνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT