«Ναυτικός επιβίωσε για μήνες στον Ειρηνικό με τον σκύλο του, με ωμά ψάρια και βρόχινο νερό»

«Ναυτικός επιβίωσε για μήνες στον Ειρηνικό με τον σκύλο του, με ωμά ψάρια και βρόχινο νερό»

«Εχω περάσει μια πολύ δύσκολη δοκιμασία στη θάλασσα, χρειάζομαι ξεκούραση και καλό φαγητό γιατί ήμουν μόνος μου στη θάλασσα εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο 51χρονος Τιμ Σάντοκ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Αυστραλός ναυτικός και ο σκύλος του διασώθηκαν μετά από περίπου τρεις μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως μετέδωσε το αυστραλιανό Sky News.

Ο 51χρονος Τιμ Σάντοκ από το Σίδνεϊ και ο σκύλος του, η Μπέλα, είχαν αναχωρήσει από τη Λα Πας στο Μεξικό με προορισμό τη Γαλλική Πολυνησία, τον Απρίλιο, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες το σκάφος τους υπέστη μία σημαντική βλάβη κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα και η δυνατότητα επικοινωνίας χάθηκε εντελώς, αφήνοντας τον άνδρα και τον σκύλο αβοήθητους. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πέρασαν δύο μήνες κατά τους οποίους ο Σάντοκ και η Μπέλα επιβίωσαν τρώγοντας ωμά ψάρια και πίνοντας νερό της βροχής, προτού μια μηχανότρατα τόνου και το ελικόπτερό της εντοπίσουν το σκάφος αυτή την εβδομάδα.

Το βρήκαν με μακριά γένια και ιδιαίτερα αδυνατισμένο, αλλά, για καλή του τύχη, ούτε ο ίδιος ούτε ο σκύλος φαίνεται να έχουν υποστεί κάποιον σοβαρό τραυματισμό ή να νοσούν από κάποια ασθένεια. 

«Εχω περάσει μια πολύ δύσκολη δοκιμασία στη θάλασσα, χρειάζομαι ξεκούραση και καλό φαγητό γιατί ήμουν μόνος μου στη θάλασσα εδώ και πολύ καιρό», ακούγεται να δηλώνει ο Σάντοκ σε βίντεο που μετέδωσε το Nine News. «Κατά τα άλλα είμαι πολύ καλά στην υγεία μου» πρόσθεσε ο ναυτικός. 

Η τράτα που τους βρήκε, τους μεταφέρει πίσω στο Μεξικό όπου θα λάβουν περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Με πληροφορίες από Sky News Australia και Nine News

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT