Ο Μπεν Γουάλας εγκαταλείπει το υπουργείο Αμυνας – Ποιος μπορεί να τον διαδεχθεί

Ο Μπεν Γουάλας εγκαταλείπει το υπουργείο Αμυνας – Ποιος μπορεί να τον διαδεχθεί

Ο 53χρονος Γουάλας έκανε γνωστό ότι πρόκειται να εγκαταλείψει το πόστο του με φόντο τον επόμενο ανασχηματισμό και ότι δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής στις επερχόμενες γενικές εκλογές.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στους χθεσινούς Sunday Times, ο Μπεν Γουάλας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Άμυνας της Βρετανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 53χρονος Γουάλας έκανε γνωστό ότι πρόκειται να εγκαταλείψει το πόστο του με φόντο τον επόμενο ανασχηματισμό και ότι δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για βουλευτής στις επερχόμενες γενικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο, ότι μιλάμε για έναν πολιτικό ο οποίος είδε τη φήμη του να ενισχύεται σημαντικά με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπουργός Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Ιούλιο του 2019 και έπειτα, ο 53χρονος Γουάλας είχε μάλιστα παρουσιαστεί και ως πιθανός διάδοχος του Γενς Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ αλλά και ως δυνητικός ηγέτης της παράταξης των Τόρις.

Τώρα που έγινε γνωστό ότι εκείνος οδεύει προς την έξοδο ωστόσο, ξεκινά η κούρσα για τη δική του διαδοχή στο τιμόνι του βρετανικού υπουργείου Αμυνας.

Σύμφωνα με το Politico, οι πολιτικοί που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν να αντικαταστήσουν τον Γουάλας παίρνοντας τη θέση του στο υπουργείο Αμυνας είναι: ο (νυν υφυπουργός Οικονομικών) Τζον Γκλεν, ο (νυν υπουργός Εξωτερικών) Τζέιμ Κλέβερλι, η (πρώην υπουργός Αμυνας) Πένι Μόρντοντ, ο (νυν υφυπουργός Αμυνας) Τζέιμς Χιπι, ο (νυν υπουργός Ασφαλείας) Τομ Τούγκενχατ, ο (βουλευτής και βετεράνος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων) Τζόνι Μέρσερ και η (νυν υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού) Αν Μαρί Τρεβέλιαν.

Με πληροφορίες από Politico    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT