Η Πρίστινα απέκτησε τουρκικά drones – Η KFOR της υπενθυμίζει ότι υπάρχουν περιορισμοί

Η Πρίστινα απέκτησε τουρκικά drones – Η KFOR της υπενθυμίζει ότι υπάρχουν περιορισμοί

Η KFOR προειδοποιεί ότι είναι η μόνη αρμόδια για την ασφάλεια του εναέριου χώρου του Κοσόβου, μετά την αγορά τουρκικών drones από την Πρίστινα.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη που έχει αναπτυχθεί, υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, στο Κόσοβο (KFOR) προειδοποίησε σήμερα την Πρίστινα ότι η KFOR είναι η μόνη αρμόδια για την επιτήρηση του εναέριου χώρου του Κοσόβου.

Την περασμένη Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Αλμπιν Κούρτι, ανακοίνωσε ότι παρέλαβε drones τύπου TB-2 Bayraktar από την Τουρκία. «Προσθέσαμε στο οπλοστάσιό μας τα μη επανδρωμένα TB-2 Bayraktar που αγοράσαμε από την Τουρκία», έγραψε στο Twitter ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός.

«Αναφορικά με τη χρήση drones συμπεριλαμβανομένων των TB-2 Bayraktar και με τους αντίστοιχους περιορισμούς, η διοίκηση της KFOR έχει την κύρια ευθύνη για τον εναέριο χώρο του Κοσόβου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η KFOR.

Η κοσοβάρικη κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει την ελαφρά οπλισμένη Δύναμη Ασφαλείας του Κοσόβου (KSF) σε τακτικό στρατό με 5.000 άνδρες και 3.000 εφέδρους. Όμως η KFOR παραμένει η βασική αρμόδια για την ασφάλεια της χώρας, έχοντας αναπτύξει εκεί 4.500 στρατιώτες προερχόμενους από 27 χώρες.

Ο Κούρτι πρόκειται να συναντηθεί αυτήν την εβδομάδας στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, καθώς και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποκλιμακώσουν την ένταση στις σχέσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT