Ριάντ και Αγκυρα υπέγραψαν πολλαπλές συμφωνίες για άμυνα, επενδύσεις και ενέργεια

Ριάντ και Αγκυρα υπέγραψαν πολλαπλές συμφωνίες για άμυνα, επενδύσεις και ενέργεια

Διευρύνεται η διμερής συνεργασία της Σαουδικής Αραβίας με την Τουρκία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία υπέγραψαν πολλές συμφωνίες και μνημόνια κατανόησης, που περιλαμβάνουν την υλοποίηση κοινών έργων στον τομέα της ενέργειας, των επενδύσεων και της άμυνας, κατά το πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας.

Η τελετή υπογραφής των συμφωνιών πραγματοποιήθηκε στη Τζέντα μετά τη συνάντηση του διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της Δευτέρας, κατά την οποία τα μέρη συζήτησαν, όπως σημειώνει το πρακτορείο, θέματα οικονομικής συνεργασίας.

Στο τραπέζι επίσης τέθηκαν ορισμένες πτυχές της διεθνούς και περιφερειακής ατζέντας.

Μεταξύ των υπογεγραμμένων εγγράφων, το πρακτορείο αναφέρει ένα μνημόνιο κατανόησης μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας, ένα μνημόνιο κατανόησης στον τομέα των άμεσων επενδύσεων, καθώς και ένα σχέδιο δράσης με στόχο την υλοποίηση έργων στον τομέα της αμυντική βιομηχανία, έρευνα και τεχνολογία.

Επιπλέον, το υπουργείο Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψε δύο συμφωνίες με την τουρκική εταιρεία Baykar, η οποία κατασκευάζει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar.

Τον κ. Ερντογάν συνόδευσε στο ταξίδι του στην Τζέντα πολυμελής τουρκική αντιπροσωπεία.

Πηγή: Saudi Press Agency, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT