Μόσχα: Ανδρας πέταξε βόμβα μολότοφ στο Mαυσωλείο του Λένιν

Μόσχα: Ανδρας πέταξε βόμβα μολότοφ στο Mαυσωλείο του Λένιν

Οι επιθέσεις κατά κρατικών στόχων και αστυνομικών είναι ολοένα και συχνότερες στη Ρωσία

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άνδρας προσπάθησε να βάλει φωτιά στο Μαυσωλείο του Λένιν στη Μόσχα τη Δευτέρα το βράδυ, ανέφεραν στο ρωσικό πρακτορείο TASS την Τρίτη πηγές από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στη χώρα.

«Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη μέρα περίπου στις 10 το βράδυ. Ενας άνδρας πλησίασε το Μαυσωλείο του Λένιν και πέταξε μια βόμβα μολότοφ προς την κατεύθυνση του. Δεν υπήρξε ανάφλεξη. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν γρήγορα τον παραβάτη», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε βάρος του άνδρα απαγγέλθηκε κατηγορία σε σχέση με το άρθρο περί «ανυπακοής στη νόμιμη εντολή αστυνομικού», ενώ αναμένεται και ποινικής κατηγορία με βάση το άρθρο για τον χουλιγκανισμό.

Το μαυσωλείο του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917 δεν υπέστη ζημιές, κατά το πρακτορείο.

Οι επιθέσεις κατά κρατικών στόχων, μνημείων και αστυνομικών είναι ολοένα και αυξανόμενες στην εμπόλεμη πλέον Ρωσία από τους ίδιους τους πολίτες της, αλλά η καταστολή των αρχών είναι σκληρή και αδυσώπητη.

Το Μαυσωλείο του Λένιν βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της ρωσικής πρωτεύουσας, στην Κόκκινη Πλατεία, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Μόσχας παρά την κατάρρευση του κομμουνισμού εδώ και πλέον των τριών δεκαετιών.

Σε έξι μήνες κλείνει ένας αιώνας από τον θάνατο του Λένιν, που συνέβη στις 21 Ιανουαρίου του 1924. Η σορός του βρίσκεται στο Μαυσωλείο από τότε, με εξαίρεση την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και συγκεκριμένα από το 1941 ως το 1945.

Ο πρώτος μετασοβιετικός ηγέτης της Ρωσίας, Μπόρις Γέλτσιν, σκόπευε να μεταφερθεί η σορός του Λένιν και να ταφεί πλάι στη μητέρα του, αλλά ο Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε την προοπτική αυτή όταν ανέλαβε εκείνος πρόεδρος στη Ρωσία, ισχυριζόμενος ότι μια τέτοια κίνηση θα υπονοούσε ότι γενιές Ρώσων πολιτών είχαν μεγαλώσει με ψευδείς αξίες κατά τη διάρκεια του σοβιετικού παρελθόντος…

Πηγή: TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT