Αμερικανός στρατιώτης αυτομόλησε στη Β. Κορέα

Αμερικανός στρατιώτης αυτομόλησε στη Β. Κορέα

Ανέλπιστο «δώρο» στον Κιμ Γιονγκ Ουν, που απέκτησε τρόπο να υποχρεώσει την Ουάσιγκτον να του δώσει σημασία και να ακούσει τα αιτήματά του

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕΟΥΛ. Αμερικανός στρατιώτης φέρεται να αυτομόλησε στη Βόρεια Κορέα και πιθανότατα κρατείται από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τον Τράβις Κινγκ, ο οποίος επέστρεφε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Νότια Κορέα συνοδευόμενος για λόγους συμπεριφοράς. Αφότου πέρασε από τον έλεγχο του αεροδρομίου για να φύγει, κάπως κατάφερε να επιστρέψει και να διεισδύσει σε μια ομάδα περιπολίας των συνόρων για να περάσει «εθελοντικά» στη Βόρεια Κορέα.

Μαρτυρία

Ενας αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ότι τον είδε να γελάει και στη συνέχεια να τρέχει προς κάποιο από τα κτίρια στην περιοχή. Η αντίδραση των στρατιωτών ήταν άμεση, αλλά αρχικά επικράτησε σύγχυση.

«Νόμιζα ότι ήταν κάποιο κακό αστείο, αλλά όταν δεν επέστρεψε κατάλαβα ότι δεν επρόκειτο για χιούμορ. Τότε όλοι αντέδρασαν κι επικράτησε πανδαιμόνιο».

Στο σημείο δεν υπήρχαν Βορειοκορεάτες στρατιώτες, αφού από την πανδημία σταμάτησαν να περιπολούν στη συνοριακή γραμμή επειδή η Πιονγιάνγκ ήθελε να σφραγίσει τελείως την επικράτειά της από τον έξω κόσμο.

Μετά το επεισόδιο η ομάδα επέστρεψε ταχύτατα στο «Σπίτι της Ειρήνης» στη νοτιοκορεατική πλευρά για να δώσει καταθέσεις και γύρισε στο λεωφορείο.

Ο Μπάιντεν

Με έναν πόλεμο στην Ουκρανία, οξυμένες σχέσεις με την Κίνα και υποβόσκουσες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, το τελευταίο που χρειαζόταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν ήταν άλλη μία διπλωματική κρίση, σχολίασε το BBC. Από όταν ανέλαβε την προεδρία έθεσε τη Βόρεια Κορέα προς το τέλος της διπλωματικής ατζέντας του, αρνούμενος να προβεί σε ανοίγματα σαν εκείνα του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ προς την Πιονγιάνγκ.

Τώρα ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει έναν νέο τρόπο να υποχρεώσει την Ουάσιγκτον να του δώσει σημασία και να υλοποιήσει τα αιτήματά του για σεβασμό σε διεθνές επίπεδο. Το γεγονός ότι ο συλληφθείς είναι Αμερικανός στρατιώτης περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα και δυσχεραίνει την απελευθέρωσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT