Πυρκαγιά σε στρατιωτική βάση στην Κριμαία – Εκκένωση οικισμών

Πυρκαγιά σε στρατιωτική βάση στην Κριμαία – Εκκένωση οικισμών

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι απομακρύνονται από τέσσερις οικισμούς κοντά στη στρατιωτική βάση που καίγεται στην Κριμαία.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά ξέσπασε σε πεδίο εκπαίδευσης σε στρατιωτική βάση στην περιοχή Κιρόφσκε στη χερσόνησο της Κριμαίας, σύμφωνα με τον υποστηριζόμενο από τη Μόσχα κυβερνήτη.

«Προβλέπεται η προσωρινή εκκένωση των κατοίκων τεσσάρων οικισμών – πρόκειται για περισσότερους από 2.000 ανθρώπους», δήλωσε ο Σεργκέι Αξιόνοφ.

Λόγω της πυρκαγιάς, έκλεισε η εθνική οδός Ταυρίδα, ανέφερε ο ίδιος στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Νωρίτερα, το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων RBC είχε μεταδώσει ότι σημειώθηκαν εκρήξεις στο πεδίο στρατιωτικής εκπαίδευσης, ενώ σύμφωνα με άλλες αναφορές, αποθήκη πυρομαχικών πήρε φωτιά στη βάση μετά από ουκρανική αεροπορική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αναχαιτίστηκε νέα ρωσική επίθεση

Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμοί στην Ουκρανία με στόχους την Οδησσό, άλλες περιφερειακές πόλεις, καθώς και το Κίεβο. Οι επιθέσεις αναχαιτίστηκαν επιτυχώς σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Οι δυνάμεις αεράμυνας της Ουκρανίας εντόπισαν και κατέστρεψαν όλα τα εχθρικά drones με τα οποία οι Ρώσοι προσπάθησαν να επιτεθούν στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τη Στρατιωτική Διοίκηση της Πόλης του Κιέβου.

«Μια δύσκολη νύχτα αεροπορικών επιθέσεων για όλη την Ουκρανία. Νότια, Οδησσός – ειδικά. Αλλά ο εχθρός δεν ξέχασε ούτε το Κίεβο. Και πάλι επιτέθηκε στην πρωτεύουσα με “Shakheds”. Χωρίς αποτέλεσμα», ανέφερε ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της Διοίκησης Κιέβου.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές, αλλά τα δεδομένα εξακολουθούν να επαληθεύονται», πρόσθεσε ο κ. Πόπκο.

Στον νότο της χώρας έχει κηρυχθεί συναγερμός το πρωί της Τετάρτης για πυραυλικές επιθέσεις. Η Πολεμική Αεροπορία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δημοσίευσε αντίστοιχο μήνυμα στο Telegram: «Περιοχές Χερσώνας, Μικολάιβ, Τσερκάσι, Κιροβοχράντ, Ντνιπροπετρόβσκ – κίνδυνος πυραύλων!», λέει το μήνυμα.

Οπως διευκρίνισε ο ουκρανικός στρατός, η πιθανή αιτία είναι η εκτόξευση πυραύλων κρουζ Kalibr από ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα. 

Η ουκρανική αεράμυνα φαίνεται να ήταν καλύτερα προετοιμασμένη να απαντήσει την Τετάρτη, αφού την Τρίτη η ρωσική επίθεση στην Οδησσό την Τρίτη προκάλεσε σημαντικές ζημιές τόσο στην πόλη όσο και στις λιμενικές υποδομές.

Το νέο κύμα αεροπορικών επιθέσεων έρχεται δύο ημέρες μετά την καθ’ ομολογίαν (ανεπισήμως) ουκρανική επίθεση στη Γέφυρα του Κερτς, στην Κριμαία, και την εκπνοή της συμφωνίας για τη μεταφορά των ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα.

Με πληροφορίες από το Reuters

 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT