Γαλλία και Γερμανία καταγγέλλουν τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Οδησσό

Γαλλία και Γερμανία καταγγέλλουν τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Οδησσό

«Τα πλήγματα αυτά, που στόχευαν πολιτικές υποδομές και κυρίως αποθήκες σιτηρών, συνιστούν εγκλήματα πολέμου», τόνισε το Παρίσι.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί που πραγματοποιήθηκαν στην Οδησσό «πλήττουν τους φτωχότερους αυτού του κόσμου», κατήγγειλε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, με ανάρτησή της στο Twitter.

«Αν και η οδός της Μαύρης Θάλασσας δύσκολα αντικαθίσταται, στηρίζουμε τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την Ουκρανία […] στην προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικών διαδρομών [σ.σ. εξαγωγής σιτηρών]», πρόσθεσε.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, κατήγγειλε ότι με τους βομβαρδισμούς στην Οδησσό, όπου καταστράφηκαν περισσότεροι από 60.000 τόνοι σιτηρών, η Ρωσία «επιφέρει ένα ανεύθυνο πλήγμα στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια».

Αφού προηγουμένως η Μόσχα αρνήθηκε να δώσε νέα παράταση στην ισχύ της συμφωνίας για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων μέσω της Μαύρης Θάλασσας, «τα πλήγματα αυτά, που στόχευαν σκοπίμως πολιτικές υποδομές, κυρίως αποθήκες σιτηρών, συνιστούν εγκλήματα πολέμου», τόνισε το Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT