Ιταλός ΥΕΘΑ: «Οχι» στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων – Κάτω από τον στόχο του 2% οι ιταλικές αμυντικές δαπάνες

Ιταλός ΥΕΘΑ: «Οχι» στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων – Κάτω από τον στόχο του 2% οι ιταλικές αμυντικές δαπάνες

Ο υπουργός Αμυνας Γκουίντο Κροζέτο είπε, αναφερόμενος στις ιταλικές αμυντικές δαπάνες, ότι θα αγγίξουν το 1,46% του ΑΕΠ φέτος και το 1,43% το 2024.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν πρόκειται να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση στο ιταλικό κοινοβούλιο, ο Κροζέτο υπογράμμισε: «η Ιταλία δεν δεσμεύθηκε σχετικά με εκπαίδευση πιλότων, δεν έχουμε F-16 και δεν εννοούμε να αγοράσουμε για να εκπαιδεύσουμε κανέναν».

Ο Ιταλός υπουργός Αμυνας, παράλληλα, αναφέρθηκε στην έκκληση του ΝΑΤΟ προς τα μέλη του να δίνουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες. «Προς το παρόν, φέτος το σχετικό ποσοστό, στην χώρα μας θα είναι 1,46% και το 2024 θα μειωθεί στο 1,43%», είπε ο Κροζέτο, προσθέτοντας ότι «το ποσοστό των αμυντικών δαπανών αποφασίζεται από το κοινοβούλιο, με επιλογή πολιτικής φύσεως».

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να σεβαστούμε την όλη αυτή συμφωνία διότι, διαφορετικά, θα γίνουμε η τελευταία χώρα της Συμμαχίας, σε επενδύσεις για την άμυνα» ολοκλήρωσε ο Γκουίντο Κροζέτο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT